La meva llista de blogs

4 de març 2010

L-carnitina

Sovint s'ha dit que L-carnitina és aconsellable per als esports de resistència o de llarga duració com l'atletisme o el ciclisme. Algú ha provat mai aquest suplement? Són certes les propietats que se li atribueixen de mobilització de greixos i augment del rendiment?

9 comentaris:

Arreplegatsbtt ha dit...

Jo prenc una ampolla quan tinc previstes sortides molt llargues i amb un esforç important, però no noto millora en el rendiment, si que sembla que aguanti amb més garanties, sobre tot per la meva malaltia (insuficiència de la glàndula suprarenal). Tot i això, diumenge amb 100 km a tope (per mi), vaig petar!!!

Mercè ha dit...

Es una aminoàcid que actua com a enzim transporta acids grasos fa que l'acetil coenzima A fins la membrana de la mitocondria i entri al cicle de Krebs.

Si tu tens suficient carnitina no cal que la suplementes que no cremaràs més greixos, això ja es cuestió de com estigui el teu metabolisme...si per exemple menjes mases sucres hi ha insulina que inhibeix la oxidació d'àcids grasos.

Millor els BCAA's i la L-glutamina en esport.

Pau ha dit...

Osti després del comentari de la Mercè costa escriure alguna cosa, en tot cas jo ho he provat en dues competicions de llarga distància i vaig acabar fort, però la veritat és que no sé si és per això. D'entrada intento reduir la ingesta d'aquests productes al màxim i en el clínic sobre nutrició que vam fer a SBR, tampoc li van donar molta importància, la resposta va ser "si creus que et va bé, prent-ho", que si es llegeix entre línies quasi sembla un placebo.

Joan ha dit...

Això depen,
si el teu cos no en "produiex" prou necessites afegir-n'hi,
en el meu cas em funciona, però tampoc et sabria dir si el resultat es més a causa del seu efecte o es psicológic
si comences a mirar totes aquestes histories acabares prenen mil productes (creatina, aminoàcids, antioxidants, oligoelements, ....)
encara que segurament un bon (perquè n'hi ha molsts que ... puffffff) dietista esportiu es el més indicat per contestar

Unknown ha dit...

Jo ho he probat en repetides ocasions i diferents marques i res de res.

El que si et recomano és:

Metactif de la marca powergym

És un suplement que eleva el gast energetic basal, porta guaraná, l-tirosina, citrus, aurantium, salix alba, i passflora.
A mi em va genial.

Elena
www.ultrafondista.blogspot.com

¡¡¡¿¿MENUDO ENGAÑO DE VIDA??!!!; ¡¡¡ VIVELA!!! ha dit...

Hola a todos, estaba navegando por los blogs y he visto esto, presentarme primero, me llamo jose soy farmaceutico y Mercé tiene toda la razon y ademas te lo explicaré de lasiguiente manera es como si a un coche le metes mas carburadores en el maletero, tendras mas carburadores pero tu coche lleva de fabrica X carburadores y no le puedes añadir mas, es muy dificil que alimentandote correctamente te falte carnitina.
Totalmente de acuerdo los Aminoacidos de cadena ramificada (leucina, isoleucina y valina) y tambien la glutamina.

Que no os vendan la moto de la carnitina ni topica en (anticeluliticos ni cremas) ni oral.

Josep ha dit...

Ostia josé, yo tambien soy farmacéutico, vaya coincidencia, a més em dic Josep i sóc balança, i a sobre tu pot ser tbé pedales ...jejeje..
A veure, jo la vaig probar ara fa dues primaveres i sí, vaig acabar bastant o molt sencer la marxa de Cervera de 162 Km...Sí, però al arribar al Km 100, on estava quasi fos, em vaig zampar un entrepà de pernil i formatge q em va deixar com nou.
Lo important és portar una dieta equilibrada i completa.
Per altra banda ting ganes de "probar" l`Eleuterococco, q diuen q és molt emprat pels esportistes pros i amateurs.

JordiCantó ha dit...

Jo n´he pres i la mateixa marca NUTRISPORT durant 2 mesos diariament 30 min abans d´entrenar, com a finalitat, doncs la q diuen, intentar cremar algu de greix.Jo faig triatló i entreno entre 7 i 10 sessions setmanals, i no vaig notar res de res absolutament.Ja no les prenc, a part l´entrenador em va dir q no existia cap estudi q ho demostrés.
Cosa diferent són el BCAA´s, ara n´estic prenent amb l´intenció de recuperar abans, per lo cual et trobes millor a la seguent sessió i rendeixes més...però sincerament porto mes i mig i tampoc noto res.dels bcaa si q hi han estudis fets i comprovats, per lo tant encara q costi de notar segur q m´està fent algu.Per exemple quan et prens vitamines de farmàcia tampoc notes res, en canvi tens més vitamines al cos.Prenc BCCA+GLUTAMINA en pols.

Mariona ha dit...

Moltíssimes gràcies pels vostres savis comentaris!