La meva llista de blogs

24 de març 2010

Què més es pot demanar?

Joaquim Rodríguez, nou líder de la Volta. Xavi Tondo guanya a La Seu d'Urgell després d'una llarga fuga.

El ciclista català Purito Rodríguez ha conquerit el mallot de líder de la Volta a la primera etapa de muntanya, la tercera de la ronda, que ha finalitzat a La Seu d'Urgell, on s'ha imposat el seu company de fuga, el també català Xavi Tondo, que ja va guanyar una etapa de la París-Niça. Tots dos han aconseguit mantenir la diferència amb el pilot, després d'una llarga fuga, a la qual també hi era durant uns quilòmetres Òscar Pereiro. Luis León Sánchez s'ha classificat en tercera posició. Purito haurà de defensar el seu liderat a la general fins diumenge a unes etapes on només la regularitat dictarà sentència davant l'absència de finals amb port. Per començar demà es disputa una altra dura etapa que no donarà descans a les cames dels ciclistes, que sortiran d'Oliana i recorreran 209,7 Km per completar a Ascó l'etapa més llarga de la ronda. Aquesta tindrà com a punt de màxima dificultat i a la vegada d'emoció el doble pas per Paumeres, de 510 metres i Segona categoria, i amb última ascenció a uns 20 Km de meta.
Classificacions
Etapa
.1. Xavier Tondo (ESP, Cervélo) 4:43.23
.2. Joaquim Rodriguez (ESP, Katusha) mt
.3. Luis L. Sánchez (ESP, Caisse d'Epargne) a 48
.4. Sandy Casar (FRA, F. De Jeux) a 1.20
.5. Michel Kreder (HOL, Garmin) a 1.20
.6. Nicolas Roche (IRL, AG2R) a 1.20
.7. Pieter Weening (HOL, Rabobank) a 1.20
.8. Aitor Pérez (ESP, Footon) a 1.20
.9. Paolo Tiralongo (ITA, Astana) a 1.20
10. Rein Taaramae (EST, Cofidis) a 1.20

General
.1. Joaquim Rodriguez (ESP, Katusha) 09:04.12
.2. Xavier Tondo (ESP, Cervélo) a 10
.3. Luis L. Sánchez (ESP, Caisse d'Epargne) a 48
.4. Nicolas Roche (IRL, AG2R) a 1.20
.5. Kristijan Koren (SLO, Liquigas) a 1.20
.6. Ryder Hesjedal (CAN, Garmin) a 1.20
.7. Rein Taaramae (EST, Cofidis) a 1.20
.8. Roman Kreuziger (CZE, Liquigas) a 1.22
.9. Michel Kreder (HOL, Garmin) a 1.24
10. Janez Brajkovic (SLO, RadioShack) a 1.25.

2 comentaris:

Rafael ha dit...

Hola a todos. Algunas reflexiones personales.

El ciclismo catalán es pura ruina.

El panorama de carreras profesionales es desalentador (pregunto: ¿dónde está "la Setmana"?, ¿qué se hizo de "l'Escalada"?). Ya solo queda "la Volta". Por cierto y con diferencia, la peor carrera de todo el calendario UCI PRO TOUR. De hecho no vive, sobrevive, al borde de la desaparición permanente. Ni tan siquiera dispone de cobertura televisiva en directo, y no será por falta de canales desde la implantación de la TDT...

TV de Catalunya. Desde sus orígenes ha ignorado, ha despreciado, ha vilipendiado al ciclismo, en cualquiera de sus vertientes. Vaya, que es preferible una sesión de "l'home més fort del món" o "el campeonato de petanca de no sé dónde" a una retransmisión de algún acontecimiento ciclista. Eso sí, que no falte el futbol (visca el Barça!!!) o la disciplina del motor (un deporte muy popular para practicar desde el sofá).

¿Hablamos de equipos? Patético. Y no solo en el ámbito profesional. ¿Cual fue el último equipo genuinamente catalán? Se me pierde la memoria y no recuerdo... Y aunque parezca mentira, talento individual no falta, ni en cantidad ni en calidad.

Y quizás esté de más decirlo, pero creo que a fuerza de llenarnos la boca con la palabra "Catalunya" nos hayamos creido como cierta la gran mentira del "fet diferencial". Eso sí, cada vez a peor...

Saludos.

Mariona ha dit...

Rafael, doncs sí, ja ens agradaria que algunes coses anéssin millor...