La meva llista de blogs

2 de febr. 2011

El conjunt Movistar es vesteix de llarg per a tres anys


Ningú pot negar que, per desgràcia, les aigües estan agitades en el món del ciclisme. Per això, apostar amb milions d'euros sobre la taula per un conjunt potent, com serà el Movistar, és un repte carregat de valentia. La principal empresa de telefonia mòbil espanyola va presentar ahir a Madrid la seva esquadra ciclista, que perdurarà, de moment, per espai de tres anys, amb un pressupost inicial pròxim als 10 milions d'euros.

El Movistar es posa a caminar sense cap estrella carismàtica. ¿Per què? Doncs perquè esperaran un any que Alejandro Valverde compleixi la sanció i perquè per una setmana Alberto Contador, abans que esclatés el cas del clenbuterol, no va estampar la firma amb el conjunt que dirigeix Eusebio Unzué. El ciclista murcià, de totes maneres, ja s'entrenarà amb el Movistar a Mallorca, on diumenge s'inicia la temporada ciclista 2011 a Espanya. Contador, al Saxo Bank, sabrà el dijous, 9 de febrer, si prospera o no la proposta d'un any de sanció pel seu controvertit positiu al Tour 2010.
 
L'EXPERIÈNCIA / No obstant, el bloc que combina experiència -hi ha Txente García Acosta, als 38 anys, l'últim corredor navarrès que va compartir equip amb Miguel Induráin- amb joventut ha assignat a dos ciclistes els galons de cap de files. Són David Arroyo, segon al Giro del 2010, carrera en què participarà amb l'ànim que la sorpresa de l'any passat sigui una realitat, i Xavi Tondo, el corredor de Valls, que serà el líder del Movistar al Tour 2011.

Als 31 anys, el corredor català, descobert com a figura a una edat de certa maduresa, debutarà a la ronda francesa seguint els passos del seu paisà Purito Rodríguez, que es va estrenar al Tour 2010, va guanyar una etapa -per davant de Contador- i va finalitzar la carrera al top ten de la prova. «Ells dos seran els nostres líders. Però sense la responsabilitat d'haver de portar el pes de les grans voltes on podem fer grans coses», va prometre Unzué. El Movistar i l'Euskaltel de Samuel Sánchez i Igor Antón són els dos únics equips espanyols que formen part de l'UCI Pro Teams, els conjunts Champions del ciclisme.

Font: El Periódico 02/02/11

1 comentari:

Pau ha dit...

D'entrada s'ha de dir que l'equipació és prou xula i que les pinarello són brutals...