La meva llista de blogs

16 de nov. 2010

Mida dels esquís


Encara falten dies però ja no tants. Aquesta és una pregunta per als entesos en esquí: Sé que és un tema discutible i que depèn de molts factors (velocitat, nivell, ...) però quina seria la longitud adequada, tenint en compte que faig 1,76 d'alçada? Estic dubtant entre 1,65 i 1,70!!

5 comentaris:

albertbañeres ha dit...

Mariona!!!
Vols dir que fas 1'76?....je,je...
Doncs el normal es que la gent esta portant uns 10 cms menys que la seva alçada.
Però com molt bé dius, depén de molts factors.
Un dells es l'esqui que estiguis mirant. Dependra de la superficie que tinguin. Quanta més superficie menys serà l'alçada.
Així com els esquis de free Ride o fora pista tenen més superficie que els altres i permeten que l'esqui sigui més curt. O un esqui de 100% pista com uns GS (gran slalom)tenen menys superficie base i tendeixen a ser més llargs...
Bé, tu mateixa! fins aviat!!

Manel Díaz ha dit...

Hola Mariona!!
Sobre les mides dels esquis hi han mil detalls però aixì a grosso modo quan més llargs més ràpids i una mica més difìcils de dominar. Els més curts permeten un esquí més polivalent i accepten els erros. Aixó es una mica per sobre, dons depén de marques. cotes, etc.

Quim Cuatrecasas ha dit...

1.65 disfrutaràs més perque són més portables. Encara recordo els 2 mtres que portavem en compatició. Com evoluciona tot. De totes maneres depén del que busquis quan vagis a esquiar. També et recomano que miris marques, sobretot la rigidesa de l'esqui ja que n'hi ha de molt nerviosos i acabis el dia amb més mal de cames.
Salut

Mariona ha dit...

albert, si que faig 1,76, és demostrable!! jajajja

Albert, Juan Carlos y Manel i Quim, gràcies pels vostres comentaris!!

Lato ha dit...

si vols un esquí d'eslàlom (o amb radi de gir curtet, 100% pistero)millor 160-165. Si vols un esquí fóra pista o freeride millor 165 - 170. Pensa que el mateix esquí en mides diferents dóna sensacions diferents. Si t'agrada la velocitat i conducció: llarg, si vols més facilitat i carvejar: més curtet. Per l'alçada que tens i partint d'un nivell mig-alt et recomano 165 per pista i 170 si vols un bon esquí freeride. Jo medeixo 1,65 i porto 160 a pista i 170 quan practico el fóra pista i vaig perfecte. Per motius de feina vaig a molts tests d'esquí i dir-te que són molts factors però els bàsics són: depen del nivell i de la disciplina que practiquis.