La meva llista de blogs

8 de jul. 2008

Carta de "El Periódico" 08/07/08

Dubtes sobre seguretat per la mort d'un triatleta
Josep Tudela. Sabadell. El 29 de juny es va celebrar un triatló a Banyoles. Després de fer un esforç de gairebé cinc hores, un triatleta de 32 anys, Antoni Garcia, del Club Triatló Granollers, va patir una aturada cardiorespiratòria. En els primers moments va ser assistit pels companys i, després, per les assistències obligatòries presents. No hi havia cap metge. Se li va practicar un massatge cardíac i ben poca cosa més fins a l'arribada d'una ambulància medicalitzada que va venir de Girona. Va trigar entre 30 i 45 minuts. Al veure la gravetat del cas, van demanar un helicòpter. Mentrestant, se li va practicar assistència amb un desfibril.lador i intubació amb respiració assistida. Va ser traslladat en estat de coma. Dimecres a la tarda va morir. Tenia disfuncions cerebrals irreversibles per falta de reg sanguini al cervell. Es calcula que devien passar 23 minuts.La federació hauria d'exigir uns controls mèdics periòdics als atletes, i controlar la participació reiterativa dels atletes. En Toni, la setmana anterior havia participat a Balaguer en una prova de dissabte i diumenge, totes dues molt dures, i diumenge següent, a Banyoles. ¿No era massa? I si no hagués passat res, el pròxim cap de setmana hauria participat en una altra. Són proves de 4, 5 o 6 hores, i amb temperatures molt altes. La federació també hi és per vetllar per la salut dels atletes i buscar un mínim de seguretat.La mort d'en Toni no ha de ser inútil. Que serveixi, almenys, perquè es faci un replantejament de les normes actuals. Que es modifiqui la federació i la Delegació d'Esports de la Generalitat, que no pot quedar al marge de casos com aquest. Perquè una vida és una vida.

2 comentaris:

Karpas ha dit...

No veo nada mal lo de hacer controles mucho mas periodicos y mas intensos que la broma que nos hacen a principio de temporada para sacrnos una licencia como la de ciclismo. Pero tendrian que ser obligatorias y gratis!

Saludos!

Carpianno ha dit...

HOLA MARIONA!

HE ESTADO DESCONECTADO DE MIS ENTRENOS DESPUÉS DEL IRONMAN, ACABE CON LA RODILLA DESTROZADA AL CORRER CON LA TENDINITIS.
FUE UNA EXPERIENCIA INOLVIDABLE Y FUE UNA PENA NO COINCIDIR.

EL AÑO QUE VIENE CORRERÉ EL QUELLE COSTA MARESME, ASÍ QUE ALLÍ NOS VEREMOS!!

UN FUERTE ABRAZO