La meva llista de blogs

2 de set. 2009

Tensió baixa

Des de fa uns dies que tenim un tensiòmetre a casa i com que tinc molta curiositat i m’agraden molt els números, m’he mesurat la tensió arterial en diverses ocasions. El moment més adequat és el matí a primera hora un s’acaba de llevar. Doncs la medició d’avui m’ha sortit de 100/62. Això és baix tenint en compte que el valor ideal és 120/80. Aquesta podria ser una explicació al per què a vegades em noto una mica marejada. Sembla ser que fer esport contribueix a baixar la tensió arterial. No és qüestió d'obsessionar-se per les coses però sí anar-se coneixent a un mateix.

3 comentaris:

Miguel Angel ha dit...

Això del tensiòmetre es un perill, jaja. A casa dels meus sogres també tenen un i cada dos per tres estan prenent-se la tensió com si els hi anés la vida, jeje.
Només una petita aclaració: l'exercici físic és "normotensor", és a dir, et regula fins a parámetres normals la tensió. Si tens la tensió alta te la baixa i si la tens baixa te la puja.
Tot i així no et preocupis, perqué es millor estar una mica per sota que no estar per sobre de la tensió normal (actualment es considera normal fins a 130/80, i hipertensió >140/>90)
Una abraçada

Ivan ha dit...

ves en compte de no passar-te, la pressio baixa (per sota de 90) indica sobre-entrenament :)

Mariona ha dit...

Gràcies per les vostres explicacions.

Ara no puc deixar de mirar-me la pressió. Quin vici!! jajajajaj

Avui després de l'entrenament: 98/67