La meva llista de blogs

25 de febr. 2010

La generació actual viurà menys

L'actual generació de nens "podria ser la primera en molt de temps a tenir una esperança de vida menys elevada que la dels seus pares", va advertir la directora general de l'Organització Mundial de la Salut, Margaret Chan. Segons les dades de l'OMS, sis de cada deu morts que tenen lloc cada dia al món es deuen a malalties que no es contagien, que poden prevenir i per a algunes de les quals existeixen tractaments econòmics. En total, 35 milions de persones moren cada any per aquestes patologies, que inclouen problemes del cor, vessaments cerebrals, diabetis, càncer, malalties respiratòries cròniques i desordres mentals. També ho han fet els factors biològics de risc: augment de la pressió arterial, del colesterol, de la glucosa en la sang i un alt índex de massa corporal.

1 comentari:

Myrik ha dit...

Hola Mariona!

Sigo tu blog con frecuencia y me parecen interesantísimos tanto tus inquietudes deportivas como artículos como el que nos resumes aquí con esta entrada.

La verdad es que la reducción de la esperanza de vida, en las sociedades modernas, nos la estamos ganando a pulso. Con lo barato y útil que sería adoptar actitudes saludables (dieta sana, ejercicio físico), estamos llegando a un punto en que el gasto farmacéutico para atender a todos esos enfermos crónicos o candidatos potenciales a serlo se dispara y el objetivo de revertir la situación no se alcanza.

Trabajo en el sector sanitario y esto lo veo cada día.
Pero también advierto que a la población le cuesta mucho ponerse las pilas...

En fin, enhorabuena por tu blog!
Saludos.