La meva llista de blogs

24 de jul. 2010

Entrenar en dejú, si o no?

Aquesta és la pregunta del milió. Avui he pujat al Refugi del Pic de l'Àliga des de Queralbs i quan estava a mig camí he recordat que no havia esmorzat jajajja... I arribant a Núria no he pogut comprar res perquè no portava ni cinc jajjaja... Total, que entre la pujada i la baixada hauré estat fotent-li canya durant unes 3'5h, totalment en dejú. Les sensacions han estat bones i no he notat res de diferent. Fins i tot he tingut guanyat a un senyor que se m'ha posat "a roda" després de picar-se quan l'he avançat jajajja... La questió és: és aconsellable entrenar en dejú?

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo tb ho he provat algun cop i la veritat es que no hi ha gaire diferencia.Es ben curios.
Realment, l'única diferencia que noto,es que si no esmorzo tinc gana! jajaj pero vaig igual de lent i aguant-ho el mateix.

Kel ha dit...

Doncs, diuen que per cremar greixos va molt bé, però el perill és patir una hipoglucèmia. Per tant, com a mínim s'hauria de beure algun líquid ensucrat, ja que patir-ne una fent un esforç físic i més a muntanya pot tenir conseqüències catastròfiques.

Quel ha dit...

el que passa és que si matines per fer una tirada llarga, i a més has d'esmorzar bé i fer la digestió... A quina hora has de llevar-te? Jo en tot cas menjo alguna barreta de cereals, porto un bidó amb sals i després anar menjant sobre la bici. I si no és una marxa, doncs no descartar mai el plaer d'esmorzar en algun baret llegint el diari, és clar.

Ferran Vila ha dit...

Jo n'he sentit de tot colors. Jo em llevo a les 6 per anar a la piscina i evidentment aquella hora no mejo. Això sí el máxim que he arribat a fer es sesion de 3500 m en una hora i cuart. Salu!

JURASSIK ha dit...

Jo sempre surto en dejú. Si entreno després d'esmorzar acostumo a tenir problemes digestius. Això sí sempre duc alguna barreta i aigua.

Karpas ha dit...

Si i no,

si sin pasar de 45' ó 1h maximo pero algo totalmente aerobico, nada de rechinadas.

mas ya es jugartela buscando una hipoglucemia como dice kelerman, ó un pajaron de los que no sabes ni donde estas.

Saludos!!

Anònim ha dit...

Jo diria que no gaire. La veritat és que sempre que he fet esport he menjat alguna cosa, ni que fos poc, abans de sortir. Suposo que si es beu de forma regular durant el camí es compensa.

Vicicle ha dit...

Jo el que m'he adonat és de la importància del sopar a la nit anterior. Crec que si comences molt de matí, el millor és prendre qualsevol cosa lleugera i desprès anar carregant segons les teues sensacions. Una abraçada des del sud.

Can Victor ha dit...

Jo, la veritat es que no podria ni fer un km en dijú.
He escoltat versions d'entenadors i nutricionistes ben dispars. Hi ha gent que ho recomana per baixar pes i en canvi he sentit versions dient que no es gens aconsellable i que inclús pot ser dolent.

Mercè ha dit...

Ja hi som, ja saps que jo ho recomano coma a arma terapètica i per millor el rendiment, perquè?

1. Entrenar en dejú no vol dir que els dipòsits de glucògen estiguin buits.

2. Els nostres gens estan disenyats per fer exercici en dejú, lo que es diu ritme ayuno-fiesta. Exercici per buscar el menjar, fotre-s'el i descansar. (chavrastasky 2004).

2. S'ha demostrat que millora l'acció de l'horma insulina, el seu receptor es fa més sensible per tant entrarà millor la glucosa a la cèlula.

3. Millora el metabolisme aeròbic per optimitzar la beta-oxidació dels àcids grasos..si hi ha molta glucosa circulant el sang...la insulina bloqueja "cremar greixos".
A part d'això aumenta el nº de mitocòndies, que son les "fàbriques d'energia".

4. Millora la qualitat muscular al fer servir fibres oxidatives...si tens la glucosa alta crearàs fibres glucolítiques de mala qualitat. A qui li fan mal el bessons, qui té tendinitis???

5. Diuen que es fabrica Carnosina endògena una substància anti-age.

6. Si us serveix d'algo jo molts comps competeixo en dejú..jajaja

7. S'aumenta la dopamina una hormona relacionada amb la motivació, aquí ho expliquen molt bé:
http://slooping.net/entrenamiento-en-ayunas-encuentra-lo-que-buscas

Això si no es cüestio del 1er dia fer 3hores, sino anar acostumant el cos i pendre's-ho amb calma. Sino si que tens perill d'hipoglucèmica. I sino deixar pasar 3-4 hores.

Mariona ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris.

Mercè, ja saps que m'agrada treure el tema, de tant en tant, jeje