La meva llista de blogs

19 d’oct. 2011

Contador: "El recorregut afavoreix Evans"


Alberto Contador ha afirmat que el recorregut del Tour de França presentat aquest dimarts a París "afavoreix Cadel Evans", guanyador de la passada edició, perquè té molts quilòmetres contrarellotge. "És un recorregut que afavoreix el vencedor de l'últim any, a Cadel Evans. Serà una carrera de bastant a l'atac, cosa que no és dolenta, però s'haurà de veure en les etapes de muntanya. Sembla que no són tan espectaculars com en altres anys", ha indicat el guanyador de les edicions del 2007, el 2009 i el 2010.
zoomEls ciclistes espanyols Samuel Sánchez (esquerra) i Alberto Contador assisteixen a la presentació del recorregut del Tour de França del 2012.
Els ciclistes espanyols Samuel Sánchez (esquerra) i Alberto Contador assisteixen a la presentació del recorregut del Tour de França del 2012. IAN LANGSDON | EFE
Contador ha assenyalat que el recorregut "més que per a un escalador és per a un corredor més complet o per a un especialista en contrarellotge". L'edició del 2012, que començarà el 30 de juny a Lieja, compta amb tres proves cronometrades que totalitzen gairebé 100 quilòmetres, el pròleg de 6 i dues etapes, una de 32 quilòmetres el novè dia i una altra de 52 el penúltim. "Ja el 2007  hi va haver gairebé 120 quilòmetres de cronometrada, i no em puc queixar de les actuacions que vaig fer", indica el de Pinto.
Davant d'aquest mapa, Contador ha dit que necessitarà "aprofitar el terreny per treure distàncies" als especialistes en la cronometrada. Però sense oblidar els especialistes en la muntanya, com els germans Schleck, segon i tercer a l'últim Tour, que "tractaran de treure diferències quan la carretera s'aixequi de cara a la contrarellotge de l'últim dia". "Són dos corredors amb una qualitat tremenda i sobretot tenen un equip potentíssim, que marcarà la diferència respecto a la resta d'equips, i aquest és una punt a favor seu", ha comentat.

SENSE ÀNIM DE REVENJA

El ciclista madrileny s'ha mostrat conforme amb el recorregut, amb etapes llargues, però ha assenyalat que això "restarà espectacle" perquè "quan arribin les jornades de muntanya la gent estarà cansada i això limita els atacs". Contador ha assenyalat la 16a etapa com la més difícil, amb l'ascens a l'Aubisque, el Tourmalet, l'Aspin i el Peyresourde, abans de baixar a la meta de Bagnères de Luchon. També ha assegurat que els seus rivals seran "els mateixos d'altres anys més algun jove que surti".
El corredor ha confirmat que centrarà la seva temporada en el Tour de França, i per això a diferència de l'any passat, renunciarà al Giro d'Itàlia, encara que no ha descartat córrer la Vuelta a Espanyadesprés de la ronda gala. Contador ha indicat que no afronta el Tour com una revenja de l'edició passada, en què va tenir molts problemes i caigudes, cosa que el va privar de lluitar per la victòria final.
Font: El Periódico.cat 19/10/11