La meva llista de blogs

29 de maig 2011

Molt nivell

Precisió, finura, elegància, bona tècnica, bona tàctica, facilitat de joc i a anys llum de nivell respecte els seus rivals, desplega el millor joc de la història del futbol. "Puuur que"? Perquè és el millor! Així és aquest barça novament Campió d'Europa. Com ha dit algú: "El Barça té tanta densitat de talent que provoca un forat negre que absorbeix qualsevol equip que passi pel costat. El Manchester United va acabar com acaben tots els rivals: mirant els blaugrana com la toquen.


El mateix es pot dir de Contador. Ara per ara és el millor escalador i uns dels millors en el contrarrellotge. Té molt talent. Ara per ara és invencible. Ha fet un Giro espectacular. Per treure's el barret (el casc, ejem).

15 de maig 2011

Setmana variada


Després de la Terra de Remences (bici de ctra.) del diumenge passat, he iniciat aquesta setmana el dilluns amb una pujada a peu fins a la "meva" muntanya, la Creu de Gurb. El dimecres, per canviar una mica de xip, vaig fer una ruta en btt (uns 30 Km).


I per acabar d'arrodonir el tema avui diumenge he participat a la 6ena Cursa de Policia de Catalunya. Són 10 Km de running per asfalt entre les poblacions Manlleu i Vic, sembla que no però és força trencacames! Tot i que no arribava prou entrenada, estic contenta de com m'ha anat. Gràcies Liki per les fotos!

8 de maig 2011

Terra de Remences 2011


Avui he fet un dels meus experiments. Quants temps feia que no pujava a una bici? Sincerament no ho recordo, potser 7 o 8 mesos. Doncs avui, com qui no vol la cosa, he anat a la Terra de Remences. Tot i que estava inscrita, hi he anat sense xip i he sortit 30 minuts abans per evitar sortir amb 4000 ciclistes alhora. Esperava que els meus entrenaments de running, walking i esquí de muntanya em servissin per tenir una mica de “fondo” per acabar dignament. De totes maneres, tot i que feia la ruta curta, m’ho he agafat més aviat en “plan” passeig.

El primer pilot (les fieres) m’han atrapat a falta de 2-3 Km per arribar a Ripoll. Primer ha estat un ciclista que anava sol escapat i a continuació un grup molt nombrós. Ha estat impressionant veure venir de lluny una onada gegant de 200 tios en forma de ventall. M’he posat a un carril lateral per evitar ser engolida per la multitud jajjajja

L’anècdota del dia ha estat quan m’ha saltat la cadena i m’he hagut de parar sobtadament a un marge de la carretera per arreglar-la (no hi havia voral), aleshores un ciclista que no m’havia vist m’ha saltat a sobre. Hem anat tots 2 per terra. Ell crec que no s’ha fet res però jo arribant a casa he vist que tinc alguns blaus a la zona del genoll. Ja em passarà…

En general m’ha anat força bé però amb la bici noto, i sempre he notat, molèsties als músculs de darrera la cama, els bessons. Se’m carreguen molt i em queden com una roca. Els tensiono de manera inconscient, no puc evitar-ho!

Per cert, avui hi havia molts coneguts, gent maquíssima. Gràcies a tots simpàtics!!
4 de maig 2011

El Giro, on el retransmetran?

Fa unes setmanes Alberto Contador va anar a inspeccionar les etapes clau del Giro 2011 i va quedar sorprès per la duresa de les seves muntanyes. Aquest Giro es preveu apassionant i no me'l vull perdre. He llegit per algun lloc que Veo7 farà la retransmissió en directe. És cert? Algú ho pot confirmar? Almenys que aquest canal de televisió serveixi per alguna cosa bona! jejeje

2 de maig 2011

Butllofes

No puc ni caminar. M'ha sortit una butllofa a la planta del peu que em fa molt mal, conseqüència de la caminada d'ahir, Vic-Olot de 49,9 Km. Adjunto una informació que pot ser d'interès general:

Les butllofes que es produeixen per fricció (p.ex. després d’una llarga excursió a peu, o les que surten a les mans després de treballar) no són gaire diferents de les produïdes per cremades. La capa externa de la pell se separa de la interna, i l’espai que queda entremig s’omple de líquid. Al cap d’uns dies, el líquid acumulat es reabsorbeix i la capa externa cau, apareixent una pell nova a sota.

Què fer: Quan la zona de pell sotmesa a fricció comença a posar-se vermella i es noten les primeres molèsties, és el moment d’actuar, abans que surti la butllofa. Cobreix la zona amb un apòsit especial per a butllofes (de venda en farmàcies). Si no en tens a mà, cobreix-la amb una Tirita o amb una gasa subjecta amb esparadrap.

Si ja ha sortit la butllofa, no la rebentis. Cobreix-la amb vàries gases subjectes amb esparadrap per encoixinar-la.

Si la butllofa ha rebentat sola, cal desinfectar bé la zona i cobrir-la després amb apòsits antisèptics per evitar la infecció.

Quan cal anar al metge: Si la butllofa fa molt mal i impedeix caminar, el metge pot rebentar-la fent servir instrumental completament estèril, i extreure el líquid de dins. Després es cobrirà la zona amb apòsits antisèptics.

Què no fer: Quan es trenca la capa externa de la butllofa, surt el líquid de dins i deixa al descobert una capa de pell immadura que s’infecta amb facilitat. Per això no s’han de punxar les butllofes, i si han rebentat soles, cal prendre mesures per evitar la infecció.

Mesures preventives: Per evitar que et surtin butllofes, sempre que treballis amb eines protegeix-te les mans amb guants o benes. Si veus que les mans et comencen a suar, treu-te els guants, eixuga’t bé la suor, i si pots empolsina-te-les amb pols de talc o de magnèsia abans de seguir treballant.

En quant als peus, hi ha dues coses que cal evitar: la humitat i les arrugues. Si planegeu fer una ruta caminant, no estrenis botes de muntanya el mateix dia; porta-les durant dues setmanes abans de marxar, perquè es vagin estovant i agafant la forma del peu. Per caminar amb botes són adequades unes mitges gruixudes de trekking o bé uns mitjons gruixuts de cotó col·locats sobre uns de prims de niló; és molt important que no quedi cap arruga, perquè et faria sortir una butllofa (vigila que els mitjons no se t’abaixin mentre camines). Mantingues els peus secs i ben curats; la humitat et produirà butllofes; quan feu un descans aprofita per treure’t les botes i ventilar els mitjons.