La meva llista de blogs

15 de març 2011

Cartell de luxe a La Volta


La Volta Catalunya, que enguany celebra el seu centenari, travessarà el Ripollès en el marc de la seva etapa reina. Serà el proper dimecres 23 de març amb un cartell de luxe que reunirà 24 equips i 192 corredors entre els quals Alberto Contador, Carlos Sastre, Joaquim "Purito" Rodríguez i Xavi Tondo.

L'etapa reina de la Volta –que se celebra entre el 21 i el 27 de març- passarà per tot el Ripollès. Començarà a Sant Esteve d'en Bas (la Garrotxa) i acabarà a Vallnord (Andorra). A la comarca entrarà a través de la N-260a pel coll de Coubet (primera categoria) i continuarà per la collada de Santigosa (GI-521) fins a Sant Joan de les Abadesses. Allà prendrà la N-260 cap a Ripoll on entrarà per la carretera de Sant Joan, passarà per la plaça de l'Ajuntament i enfilarà cap a Campdevànol i Ribes de Freser. A la vila ribetana es viurà un dels punts àlgids de l'etapa amb la disputa d'un esprint intermedi -entre les 12 i l'1 del migdia-. Posteriorment, els corredors enfilaranla collada de Toses per la N-260 (és un port de primera categoria) però el baixaran per la GI-400 fins a la Molina. L'etapa continuarà cap a Alp, la Seu d'Urgell, Sant Julià de Lòria, l'alt de la Massana (2a categoria) i acabarà a Vallnord (categoria especial).

La Volta a Catalunya del centenari tindrà un cartell de luxe amb corredors com el tricampió del Tour Alberto Contador (Saxo Bank) i altres figures del pilot internacional Carlos Sastre (Geox), Igor Antón (Euskaltel), Cadel Evans (BMC), Levi Leipheimer (Radioshack), Vladimir Karpets (Katusha), Denis Menchov (Geox), Ivan Basso (Liquigas). També destaca la presència dels catalans Joaquim Rodríguez (Katusha) –el millor corredor del 2010- i Xavi Tondo (Movistar). La cursa acabarà el diumenge 27 amb un circuit urbà a Barcelona.