La meva llista de blogs

3 de març 2011

La Marató més participativa

La prova, que se celebra diumenge, 6 de març, va més enllà d'una cursa esportiva i es converteix també en una gran festa ciutadana.

Torna la Marató de Barcelona, que sortirà el proper diumenge, 6 de març, a les 8.30 hores, de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Si l'edició passada la Marató de Barcelona va assolir una marca d'àmbit internacional amb les 2 h 07'30" que li van donar la victòria al kenyà Jackson Kotut i que la van convertir en la vuitena més ràpida d'Europa i la dotzena del món, aquest any ha arribat un altre rècord espectacular de participació, i s'ha arribat a la xifra màgica de 15.075 corredors inscrits, gairebé una quarta part més que els que ho van fer el 2010 i més del triple dels que hi va haver el 2006.

Un dels objectius d'aquesta edició serà batre el rècord femení, que la palentina Ana Isabel Alonso té amb 2 h 30'05" des del 1998. Per intentar-ho, torna la guanyadora de l'any passat, l'etíop Debola Wudnesh, que tindrà la competència de dues compatriotes (Desta Girma i Admisu Zelalem) i una atleta kenyana (Irene Kwambai). Pel que fa als homes, entre els participants destaca la presència de l' etíop Teshome Gelana, que l'any passat va guanyar la Marató de Houston. Amb ell hi haurà uns quants atletes etíops i kenyans. En un segon grup, destaca la participació dels catalans Toni Bernadó i Marc Roig.