La meva llista de blogs

14 de juny 2008

Falten només 7 dies!!!

Imatge sortida natació ironman Niça 2007. Aquests dies la gent em pregunta si estic nerviosa, com em trobo, com ho porto, etc. Doncs he de dir que estic intentant no posar-me nerviosa. Si ho puc fer, bé, i si no ho aconsegueixo, tampoc no s'acabarà el món. No vull sentir-me pressionada. Vaig a disfrutar i punt. Amb tot el que he fet fins ara (molts volums, tirades llargues) estic satisfeta. Això és un a més a més. Canviant de tema, el divendres vaig estar a la piscina una estona provant el nou neoprè i cal dir que m'hi vaig trobar molt bé. L'efecte de surar era tan béstia, que creia que sortia de l'aigua volant :P. Després de nedar vaig anar al fisio ja que feia dies que notava una molèstia a la cama esquerra. Creia que era periostitis però no, resulta que ara tinc tendinitis al genoll (com el Ronaldinho). Així que aquests dies faré repòs total de córrer, a veure si em passa... Per altra banda, estic començant pensar què posaré dijous a "la maleta" i he decidit que no portaré mono de triatló perquè tantes hores m'hi trobaria incòmoda. La meva equipació pel dia de la prova serà:
NATACIÓ: Neoprè, amb banyador negre de 2 peces a sota.
BICI: Mantenc el banyador, em trec el neoprè i em poso culotte + maillot de bici
CÓRRER: Mantenc el banyador i el culotte, i substitueixo el maillot per una samarreta de running.
El que tinc clar també és que aquests escassos 7 dies que falten no faré càrrega de carbohidrats, perquè no és necessari.

19 comentaris:

Miguel Angel ha dit...

Mariona, per què no faràs la càrrega de carbohidrats? No costa gens i jo si que li veig una gran aventatge anar amb els dipòsits ben plens de glucògen.
Hi han vàries formes de fer-ho. Una de les més fàcils és que durant aquest propers 3 díes baixis una mica la ingesta de carbohidrats (per tal de buidar en part les reserves de glucògen) i que continuis amb els entrenaments normals i passats aquests díes, els últims 4 abans de la prova, aprofitant que el volum dels entrenos són mínims tornes a ingerir en gran quantitat carbohidrats i tornaràs a omplir a tope els dipòsits.
De totes formes, facis el que facis ja veuràs com t'anirà super bé, perque t'has currat molt la preparació durant aquests mesos!
Molts ànims!

XAVI NOVELL ha dit...

En miquel té raò , baixa els carbohidrats ara durant tres dies per buidar els dipòsits i després 3 ùltims dies a tope de carbohidrats que faran que el cos ho assimili molt millor i tindrà els seus afectes i resultat ..... ho notaràs!!

avanti xavalina !!!

Mariona ha dit...

Miguel A i Xavier, segons m'han dit, el dipòsit de glucògen té un límit. I per més carbohidrats que li posis, no tots els assimila. Tot allò que el cos no absorbeix provoca més problemes que cap altra cosa. El tema de la càrrega de carbohidrats és un tòpic i fa més mal que bé. Això no treu que el dia abans em foti un bon plat d'espaguettis jeje...

Ramon ha dit...

Mariona, ja estar, ja el tens aquí, la data tantes vegades sommiada, pensa que el més difícil ja estar fet (l'entreno), el diumenge tan sols hauràs de posar en practica el que has fet duran tants dies i envoltada de gent que li agrada aquest esport, utilitzar les tres C, la natació amb Cap, la bici amb Calma i la marathó per Collons (o Cames).
Molta sort, que gaudeixís tan com jo ho vaig fer.
PS. jo no vaig fer res en especial en el tema de menjar, fes el que estiguis acostumada a fer.
Records

Luigi ha dit...

Hola Mariona,

Jo també vull dir-te la meva

Ets una privilegiada. Has estat entrenant amb determinació i paciència durant molts dies, això ja no t'ho treu ningú i té molt de mèrit. Només ser a la sortida a Niça és considerar-se una campiona, doncs has defugit lesions, accidents, malalties i podràs competir, que és el que vols.

Jo no faria cap experiment amb la ingesta que no hagis provat abans

I pel tema de la tendinitis, vigila molt, doncs pot donar-te algun maldecap el dia D. Ara que ho pots fer i ets a temps, a part de descansar, estira molt, primer suaument i sobretot sovint, és "mano de santo"

I carai! Regala't un gelat de la Xixonenca, que t'ho mereixes

Best wishes

Luigi

SANTI PONS ha dit...

Mariona,
menja proteines fins dimecres al migdia,a partir de llavors carbohidrats a puntapala, res de salses, res que fermenti!i no estiguis nerviosa ... tu na fent!

Ferran Vila ha dit...

Sobre la carrega de carbohidrats he sentit tants argumentes a favor com en contra. Jo el que faig es possar mes pasta i arros a la dieta del 2 o tres dias avans d'una proba llarga. Noto que em va bé, sobre tot psicologicamente. Penso que vaig bé de energia i això em tranquilitsa. Fes el que tú creguis que es el millor.
I ara a disfrutar. De tot, del viatge, l'estancia a Niça i de la cursa. Molta sort i molts ànims

karli ha dit...

Culló tia ja hi ets!!!! amb el temps que faltaba quan et vas inscriure i ja estas preparant la maleta!!!! be maca no se si tornarè a escriure't akesta setmana i m'agradaria desitjarte molta sort i sobretot que ho disfrutis molt. Què no facis animalades no t'ho dic per que ja ho vas fer desde el dia que et vares apuntar al Ironman!!!
Ara espero una crònica bestial i sobretot emocionant d'aquelles de gallina de piel!!!
Aupa Mariona!!!!!

Anònim ha dit...

molta sort a nice,no et menjis al cap q ho faras de puta mare,ja explicaras,una abraçada molt forta,soc en ramon ,l'amic d'en roger.

ramon fuster

robert mayoral ha dit...

A TOPE, a descansar força, menja i dorm molt i a treure-ho tot a Nice!

Mariona ha dit...

Ramon, gràcies i espero poder gaudir tant com ho vas fer tu.

Luigi, doncs la veritat és que sí que puc estar contenta de no haver-me lesionat ni haver patit cap accident, tret de petits problemes puntuals... Ara toca estirar molt. I no em parlis dels gelats de la xixo... que són els millors del món jajajaj

Santi, crec que serà millor que mengi com sempre, amb normalitat i sense excessos. I intentar no posar-me nerviosa!

Ferran, gràcies i ja veus, hi ha opinions per a tot al respecte. Però penso que cada persona és única i ha de fer el que millor li va.

Karli, els mesos han passat volant, no me n'he ni adonat i ja hi som... A veure si em quedaran forces per escriure la crònica quan torni... jajja

Ramon, gràcies intentaré no donar moltes voltes el cap. Que vagi de conya el B de Banyoles!!

Robert, gràcies són bons consells i fàcils de seguir, jeje... :-)

Amat Artigas Personal Blog ha dit...

Ànims amb la teva primera experiència internacional! I segur que no serà la última! Amb els ànims i alegria que has entrenat segur que ho superes millor del que et penses. Si ho superes entraràs al Club de Sonats! Jejejejeje! Una abraçada molt forta i molta sort!

Att.
AMAT ARTIGAS TOWLE
http://amatartigas.blogspot.com

Tr3sk ha dit...

FORÇA MARIONAAAAAAAAAAAAA!!

Espero ansiosa la teva súper crònica!!!

MOLTA SORT, CAMPIONAAAAAAA!!

Byk ha dit...

Mariona molta força per Niça!! Et desitjo el millor!! La canço Castles in the Sky em posa els pels de punta!!! Es la que diem "nostra" en la meua novia!!! quina canya!! a per totes!! estem amb tu!!!

Jordi ha dit...

Molts ànims Mariona!! A descansar que el genoll segur que es cura, que lo del Ronaldinho és cuento!! No et descuidis de posar a la maleta moltes ganes d'acabar la prova!!

van krujem ha dit...

bueno yo por especiencia en pruebas de fondo , yo haria una carga de carbohidratos dos dias antes, y un dia antes un litro y medio de sales y seis pastillas de glucosa, llevate geles de asimilacion instantanea si puede ser que tengan cafeina o taurina y la noche antes cena bien y sobre todo acaba como sea o puedas, como si llegas arrastrandote, buena suerte y a tope con las locuras

Mariona ha dit...

Amat, això de poder entrar al Club de Sonats serà una motivació afegida :P

Eva, jo també estic esperant veure la crònica perquè ara mateix no tinc ni idea de com serà jeje

Byk, aquesta cançó és la canya, ja m'agradaria portar l'mp3 el diumenge, però crec que està prohibit...

Jordi, les ganes ja són a la maleta des de fa molts mesos :P. I el genoll amb el repòs de córrer, va millorant!

Miguelito, cómo me gusta leer lo de "acabar como sea"!! Esta es la idea pero ya veremos... La hidratación y cenar bien el dia antes, no van a faltar.

Maria ha dit...

Bueno nena!!! que dirte....molts ànims...i tranqui que segur que t´anirà molt be!

Després de la teva macroexperiència ja quedarem un dia per fer km i tenir així temps pq m´ho puguis explicar amb pèls i senyals!!!!

Força màquina!

Mariona ha dit...

Maria, ja quedarem per fer una sortideta per parlar de niça i del teu debut en triatló ;-)