La meva llista de blogs

25 d’ag. 2008

Causes de l'anèmia

Acabo de venir del metge de la seguretat social. Hi he anat una mica acèptica perquè normalment els metges de capçalera no aprofundeixen gaire amb el tema però he sortit força contenta per l'interès que ha mostrat. El dubte era si l'anèmia que tinc és:
1) Anèmia de l'esportista -> Causada per un desgast cel·lular per l'entrenament intens -> Llavors requeriria disminuició de l'activitat física durant un temps.
2) Anèmia per deficiència de ferro -> Causada segurament per les 4 donacions de sang que he fet l'últim any i per una baixa ingesta de carn -> Hauria de prendre algun suplement.
El metge m'ha dit que l'anèmia que tinc és mínima i que probablement sigui la segona opció, per DEFICIÈNCIA DE FERRO. Però demà matiex em faran unes analítiques més completes per acabar de confirmar aquesta hipòtesis. Evidentment ara per ara hauré de deixar de ser donant de sang. Està clar que no val la pena "desvestir un sant per vestir-ne un altre..."
M'agrada el que faig i vull continuar-ho fent. Per tant necessito conèixer millor com reacciona l'organisme i seguiré investigant... Avui toca descans obligat perquè està plovent...

7 comentaris:

Sergi ha dit...

pues ya sabes mariona, puré de lentejas y hierro por un tubo.

Yo tengo suerte que me gusta mucho la legumbre. La legumbre es muy buena , lo malo es el choricito y demás cosas que se echan alli....

un saludo y a recuperarse

NEMO ha dit...

ànim Mariona no pot ser aixó aquestes alçades tenim la Marnaton a sobre. Ens serio menja bé que és important. Segur que el metge era extranger, jejejeje.

Salut

ninu ha dit...

No pateixis, ara tç en vas qualsevol obra que hi hagi a prop de casa teva, i com les "gachans" a menjar vigues, que porten molt de ferro!!!!!!!!!!!! (Es molt tard.... estic fatal, m´en vaig a dormir!!!!!)

Entrena molt suau i menja be, i ferro,ferro, ferro y acid folic i vitamina C!!!!!!!

Fran ha dit...

Mariona, m'alegro molt que només sigui una anèmia lleu, espero que passi de seguida i piguis fer aquella marató al mar. Jo vaig tenir una experiència molt semblant: després de fer una marató de Barcelona vaig anar a la revisió mèdica de l'empresa i dies més tard em van trucar per dir-me que tenia leucopènia. Em vaig espantar molt, imagína't, amb aquest nom...però només era que tenia molt baix el nivell dels glòbuls blancs, a causa del desgast físic de la marató, i de seguida ho vaig recuperar. Ànim i que sigui res.

Mariona ha dit...

Sergi, tendré que comer más legumbres porque no acostumbro a comer muchas...

David, he de fer més bondat... sinó perilla la Marnaton

Ninu, em menjaré el pot de clips que tinc ara al davant jajajja

Fran, ufff els glòbuls blancs els tinc molt alts! Quines contradiccions...

Anònim ha dit...

hola mariona,estava e vacances i estava desconectat totalment,ara he vist el teu blog i he vist el comentari.espero i desitjo q no sigui res,q segur q aixo es passatge.dsd aqui t'envio una abraçada molt forta i no t'amoinis q aixo esta superat.pitjor q l'ironman no es.cuidat molt i espero veuret aviat.no anire a la marnaton,volia fer-la,pq anire a la tri olimpic de tossa de mar.un peto i estem en contacte.

ramon fuster

Mariona ha dit...

Ei Ramon, no és res greu, sóc jo que d'un gra de sorra en faig una muntanya jeje... Que vagi molt bé per Tossa i ja ens explicaràs! Una abraçada.