La meva llista de blogs

17 d’ag. 2009

Què està passant?

Montseny 17.08.09
Probablement córrer a la muntanya sigui l'esport més antic practicat per l'espècie humana. Els nòmades caçadors de l'antiguitat ja corrien rere les seves preses fa milers d'anys. Al nostre país tan sols en fa 20 que s'estan celebrant carreres de muntanya amb continuïtat i organitzacions consolidades. Darrerament aquesta disciplina ha anat guanyant terreny i cada vegada hi ha més aficionats al "trail running" (un terme molt 'pijo'). Les modes van i vénen i aquesta és la nova moda. És flipant quan intentes anar a comprar calçat Salomon, i no trobes el teu número. Tot esgotat!!! Increïble!Quan el terreny s'inclina cap amunt s'ha de valorar si s'avança més corrent o caminant, però tampoc convé viciar-se massa a caminar. Per pujar bé és molt, molt important no deixar de treballar la musculació del tren inferior i de la zona abdominal tota la temporada. Als ascensos sempre inclinem el tronc cap a davant i és la musculació abdominal la que ens aguanya. Per això a vegades ens fan mal els ronyons. El ritme de les pujades ha de ser regular per evitar un desgast muscular major, així que, passet a passet com les formiguetes. En el proper capítol: La tècnica a la baixada que jo no tinc jajjajajja...

4 comentaris:

Ivan ha dit...

trail running pijo??? aqui nomes ho fem els desarrapats, i mira, Salomon totes les que vulguis, mentre no siguin les vermelles que jo volia :)

vinga vinga, segon capitol: baixades: en busqueda de la tecnica perdida!

ninu ha dit...

Hola Mariona!!

No hi ha tecnica de baixada, nomes un bon parell de cuadriceps i un bon parell de coll........ be ja m´entens!!!!

No abandonis el pla correns i veuras com millores en pujada!!!

Salutacions cordials desde el Baix Camp

Pau ha dit...

Molt xules les fotos.
Jo crec que s'està posant de moda l'esport en general, per aquí la Cerdanya està plè de bicis de carretera, a les travesses de natació es superen totes les previsions, la Tri olímpica de Banyoles va penjar el "no hi ha entrades" al juliol...

Isidre Escorihuela ha dit...

Es que potser no cal comprar Salomon per que en aquests si que els hi fas el joc. Al mercat hi han moltes marques i molt millors, però està clar no son fashion.
I perdona però molt havans del "trail running" a Catalunya ja es feien els ral·lis d'alta muntanya que es feien amb parelles allò era una altre dimensió. Per no parlar de les curses d'esquí de muntanya que fa anys i panys que es fan...Una cosa es la moda i l'altre la realitat.
Salut