La meva llista de blogs

31 d’ag. 2009

Vida útil de la cadena

Aquest és un capítol més del meu poc coneixement en mecànica ciclista. Aquest cap de setmana he notat que la cadena de la bici em saltava de pinyó sense haver-li demanat. I tot buscant la causa del problema m'he assabentat que les cadenes de les bicis no tenen una vida infinita i que s'han de canviar de tant en tant jajajjaja... Diuen que la vida útil d'una cadena ben mantinguda és d'uns 3.500-4.000 Km. Doncs agafeu-se fort, la meva ha aguantat:
14.000 Km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahhh i crec que no l'he engrassat MAI jajjajaja

7 comentaris:

TONI TIRADO ha dit...

Madre Mía!
PUes cuando cambies la cadena no te estrañe que te vuelva a saltar la cadena en algunos piñones. Si no te pasa eso será un milagro.

Mariona ha dit...

Toni, pues espero que no me pase más pq es un rollo...

La cadena de la bici em dura moltíssim i en canvi les rodes del cotxe NO. Tenen una vida útil de 50.000 Km i a mi me'n duren només 30.000!

jordimasfepesa ha dit...

home 14000!!... però 4000 ho trobo massa poc. Jo amb una temporada n'utilitzo un parell.
El problema que si fas molts km amb la cadena quan la canvies i la posses nova les dents del pinyons s'han adaptat i gastat amb la cadena vella i al possar la nova et saltaran les dents i potser tindras que canviar els pinyons.
I no corris tant amb el cotxe!!! que els pneumatics duren més!!!! jejejejejejeje!!!

van krujem ha dit...

yo lña cadena la cambio cuando me acuerdo, solo te digo que el viernes la ropi subiendo parpers y la arregle y aun tira, pero estoy acojonado cada salida, bueno pero 14.000 es demasiado tiempo , un saludo y tope con la cope

Mireia Miró ha dit...

Jejeje, això em sona d'alguna cosa...avui he anat al mecànic perquè fa cosa d'una setmana que el cotxe em sonava "raro" al cantó dret i resulta que havia gastat la pastilla de fre i estava gastant ja el disc, al pobre mecànic casi li agafa un infart xD."-Quin cas!" ;-)
Pel que dieu per la cadena de la bici no m'hauré de preocupar pas, encara tinc marge! :-)

Marc Calaff ha dit...

Juas juas! Doncs imagina't el mateix en una bicicleta de muntanya, que s'embruta mil vegades més que la de carretera. Si no vaig errat vaig a cadena cada 2500-3000km.

Salut i forces km!

Què tal les Salomon? de fàbula?

liki ha dit...

Jo aquest any la vaig fer aguantar 10.000 Km i vaig haver de canviar els pinyons... uns dura-ace a la basura amb 10.000 km!!! després d'això t'asseguro que cada 5000m km posaré cadena nova!