La meva llista de blogs

14 d’oct. 2007

Debut en mitja marató

Sprint final
Avui ha estat un gran dia perquè he debutat en mitja marató. Les coses han sortit molt bé. Tot i ser una mitja amb pujadetes, m'ha sortit un temps de 2h 5'. He quedat segona de la meva categoria, cosa que, a hores d'ara encara no entenc. Devíem ser 2 a la meva categoria, jajajajajjaa!! Amb 2 barretes energètiques al cos, agafo el cotxe i vaig cap a Roda. El dia ha començava amb boira. La típica boira de la comarca d'Osona a la qual els que sóm d'aquí ja estem més que acostumats. La boira donava una sensació d'humitat i de fredor, i he decidit córrer amb màniga llarga. Sóc una mica fredolica... Just arribar a Roda he anat directament a buscar el dorsal. El dorsal número 2. A continuació el 99% de la gent realitzant exercicis d'escalfament i jo devia ser l'única que no. Ja sé que potser m'equivoco, però prefereixo reservar totes les forces per la cursa. Llavors em trobo en Ramon, en Lluís, la Marta, etc...
Precisament és amb en Lluís i la Marta, que llavors anirem junts bona part de la cursa. En Lluís s'ho agafa com un entrenament més. Ens situem els tres al punt de sortida. I puuummm!!! Indiquen la sortida.
Només començar portem un bon ritme, potser massa per mi. Però això de tenir llebres té aquestes coses i fa que no em relaxi més del compte! Els 3 o 4 primers Km es fan donant voltes per dins de Roda, amb constants pujades i baixades. Es fan llargs. Veig a l'Eva que passa patinant (no sabia que hi seria) i la crido però no em sent. A continuació enfilem el carrer principal, passem el pont, pujadeta, avancem 2 o 3 corredors i deixem enrere el poble de Roda. El ritme que portem encara és altet per mi. Als 6 o 7 Km hi ha el primer avituallament d'aigua i prefereixo no veure'n, per evitar-me flatos i aquestes coses. Tot i que en Lluís m'aconsella que en begui una mica. Seguim per la carretera el grupet de 3 directes cap a Vic. Se'ns enganxen un parell de corredors i sóm un grup de 5. Decideixo posar-me una estoneta l'mp3 perquè les pujadetes que hi han comencen a notar-se i necessito motivació. Cap al Km 10, tocant ja a Vic trobem els meus pares que m'animen :-). Enfilem ja la recta de la carretera de Vic a Manlleu, que es fa eterna, amb pujades que són pitjors que un mal de queixal. Hi ha de nou un avituallament al Km 12 i bec una mica. Cap al Km 15 començo a notar que tinc articulacions, jeje... És el que té l'asfalt. Del Km 16 al 20 se'm fan força durs perquè es van trobant pujadetes i la cama esquerra es comença a queixar. En Lluís m'anima i em diu que no pari. Passem Manlleu, on hi ha una altre avituallament d'aigua (on bec força més que abans) i "només" queden 3 Km! Els Km 19 i el 20 se'm fan una muntanya, però a l'últim Km em motivo i fem un últim sprint. Arribada 2h 5'. Força contenta però de mica en mica he d'anar millorant temps. TOTAL 1700 Kcal. PULSACIONS mig 173 - màx 193 (ufff com picaven les pujades).
M'han quedat ganes de repetir!!! Gràcies Lluís per haver-me acompanyat tota l'estona! :-))

14 comentaris:

Luigi ha dit...

Enhorabona Mariona per la crònica i la cursa. Crec que tens un bon potencial i a poc que treballis milloraràs ràpidament. Està molt bé fer la primera mitja a un ritme ben bé constant, no tothom ho pot fer i avui no era un recorregut fàcil

Ara ja tens una copa!

Petons i fins aviat

Ramon ha dit...

Molt bé Mariona i felicitats, ja has debutat a la mitja, ara toca debutar a BCN, però els 42195 : ), tot és fa, amb voluntat i motivació. Tal com het diu el Lluis veuràs com d'aquí a poc aniràs milloran.
PS, fa una tiradeta en bici el diumenge?
Salut

karli ha dit...

Felicitats Mariona!la primera mitja sempre es especial, la recordaras sempre...
Bona crónica, dins del patiment sembla que també has pogut disfrutar i això es el mes important.
Segur que ja tens un ull mirant als 42,195mts, estic segur! o m'equivoco?estas sonada...

Mariona ha dit...

Gràcies Lluís. Ja estic pensant quina serà la propera mitja que faré!! Potser Mataró...

Ramon, gràcies. A la de Bcn ja estic inscrita! (estic boja). El diumenge m'agradaria anar en bici però el dissabte hauré anat a la duatló d'alta muntanya de Núria i m'imagino que el diumenge no em podré ni moure, jajajaj...

Karli, ja tinc els 2 ulls mirant als 42,195 ;-)

IceXavi ha dit...

Enhorabona crack! Ara ja tens una mitja acabada i a sobre amb podium!;) M'ha agradat molt la crònica i les fotos, ara descansa una mica i a preparar el duatló de la semana que vé! Ànims i esperem la propera crónica i aviam si tornes amb podium tb!!

Cuida't!

Xavi.

Michi ha dit...

Joder,segunda de tu categoria en tu debut,que pasada,yo en mi debut quedé el 8000 y pico en la media maraton de Madrid,jeje.Un saludo y ánimo,para el año que viene debut en un Ironman?

josep-maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
robert mayoral ha dit...

felicitats pel debut, això de portar el número d'èlit et va fer pujar al podi!!
ara a per un altre!!

Ironcraig ha dit...

eeeeeiiii k vol dir que vas pillar copa??? ets una crack... :-))moltes felicitats!!!

Aleix ha dit...

Felicitats per la teva primera mitja Mariona!!!

Segueix aixi!!!Pas a pas!

josep-maria ha dit...

Hola Mariona,
enhorabona per la mijta...... fa una pila d’anys aquesta va ser també la meva primera mitja marató, i també va ser amb aquesta que vaig tornar (l’any passat) a fer curses...

Aquest any però, tocava estar amb la família (ells en varen acompanyar a Banyoles....) i com que volien passar el cap de setmana a l’Escala he aprofitat per anar-hi en bici.... són 130 Km i sempre deixen una mica de posit que va bé.....

En vistes tinc la marató per relleus de Toulouse i després plantejar-me el meu repte..... IRONCAT....

Així que si t’animes......podríem compartir algun que altre entreno,.....

Per cert, t’has plantejat fer la duatló del teu poble? (el 18 de Novembre)

p.d. el blog .... s'haurà d'esperar fins deprés de Toulouse

SANTI PONS ha dit...

Marionaaaaaa!!! felicitats per la mitja ... avui he passat pel teu poble i me n'he enrecordat de tu ... i la sortideta amb bici quan???? felicitas de nou!

Mariona ha dit...

Xavi, el que he de procurar amb la duatló del dissabte que ve és que no em reculli el camió-escombra en el primer tram en bici!! jajajja. Gràcies pel comentari.

Michi, creo que éramos 2 en mi categoria. Sino no lo entiendo. jeje. Lo del IM está en mente.

Robert, ja ho vaig pensar. Coi quina casualitat això del número 2. Va ser com un presagi ;-)

Òscar, quines coses. Una vegada que tinc copa i foto el camp abans de que me la donin... Snif.

Gràcies Aleix.

Josep M. la duatló del meu poble coincideix en dia amb la travessa Rupit-Taradell. Quin dilema, ara no sé quina triar. Llàstima que no les pugui fer totes 2!

Santi, has estat a Vic avui? Fotia una rasca! jajaja... Estic cuinant una sortideta en bici col·lectiva pel dia 4 de novembre. A veure si la gent s'anima! No hi fallis!!!

Gabriel ha dit...

Enhorabona pel resultat i la posició que has obtingut. Una altra cursa a la saca!!!!

Salut