La meva llista de blogs

17 de des. 2009

Una Vuelta per a escaladors

El Periódico 17.12.09. Té motius per córrer la pròxima Vuelta, presentada ahir amb tots els honors a Sevilla. I fins i tot una frase per fer parlar sobre les seves intencions. «Possiblement, si al final decideixo agafar-me unes vacances després del Tour, acabaré estirant-me els cabells per no córrer la Vuelta». Paraula d’Alberto Contador, bicampió del Tour, el mateix ciclista que ahir a la capital andalusa va descobrir la ronda espanyola del 2010 feta a la seva imatge i semblança: sis arribades en pujada i tresors perquè un escalador embogeixi, com el Rat Penat, el cim del Garraf, que Pedro Delgado, que el coneix, va batejar ahir com l’Angliru català.

Per què no és una aberració considerar que Contador pot participar en la Vuelta 2010? Doncs, entre altres coses, perquè el ciclista de Pinto ha manifestat al seu entorn més íntim que s’ha fet molt llarg el període entre finals de juliol i inicis de desembre, quan ha reprès els entrenaments, uns mesos en els quals no ha competit i ha constatat que va acabar el Tour més cansat psíquicament per la pressió exercida per Lance Armstrong fora de carrera que esgotat pel cansament de la competició. I és que ahir se li van il·luminar els ulls a Contador al comprovar el traçat dissenyat per celebrar el 75è aniversari de la creació de la carrera. Pràcticament hi ha un port o una pujada per trencar l’harmonia del pilot en cada etapa, en una Vuelta que ha volgut premiar gairebé tot el territori espanyol. Una Vuelta que no s’ha oblidat de Catalunya on transcorreran tres etapes, una d’elles amb final a Andorra, i una jornada de descans a Tarragona. Catalunya aportarà a més el tresor del Rat Penat, al parc natural del Garraf, una costa, que s’inicia al Port Ginesta, a Castelldefels, i que presenta rampes que arriben fins al 23%. Vilanova i la Geltrú i Lleida seran, així mateix, metes de la pròxima ronda espanyola, que se celebrarà des del 28 d’agost fins al 19 de setembre del 2010.


LA BOLA DEL MUNDO / La Vuelta del 75è aniversari, que s’iniciarà amb una contrarellotge per equips nocturna a Sevilla, es presenta amb una altra perla, el cim de Contador, la Bola del Mundo, més enllà de la tradicional arribada a Navacerrada, molt més amunt, tres quilòmetres on el formigó substitueix l’asfalt, on el desnivell no baixa del 12,5%, a més de 2.200 metres d’altitud, i amb la imatge de Madrid, per un costat, i Segòvia, per l’altre, amb la intenció d’espantar els corredors.