La meva llista de blogs

18 de maig 2010

Un miracle de la ciència o una estafa?

En els últims temps s'han posat de moda les les pulseres "hologràfiques" o de "l'equilibri" de neoprè i silicona, que segons els seus creadors és capaç de reduir el dolor, l'estrès, les lesions esportives i que a sobre millora la resistència a través d'un holograma que està activat amb una "freqüència beneficiosa procedent de materials naturals coneguts". Tot això per la mòdica quantitat de 35 euros. Alguns dels que l'han fet servir asseguren que senten més "equilibri" quan la llueixen. D'altres, consideren que és una estafa.

10 comentaris:

XTB-XAVI ha dit...

NPI...algú les ha provat?

Fins aviat,

¨XTB¨Xavi desde Hong Kong!

Joan ha dit...

jo he probat la Power Balance, i no se si era psicológic o no, que no crec, però totes les curses que vaig fer amb ella posada em van anar fatal, o sigui que va durar poc, cosa de 3 mesos

Lluis Ciclista ha dit...

es una timo-pulsera... todo esta en la mente

Lluis Ciclista ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluis Ciclista ha dit...

mirad entrada 6 de mayo blog "La ciencia y sus demonios" http://cnho.wordpress.com/
articulo "Las pulseras Power Balance: historia de un fraude largamente anunciado"

el de Cal Blau ha dit...

S'hauria de fer la prova d'alcoholèmia: tres o quatre cervesetes, posar-se el braçalet, pujar a sobre la bici, i seguir pel la línia blanca de la vorera d'emergència sense sortir-ne. Si no surts de la línia és que funciona o bé que toleres molt la beguda.

Mariona ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris.

A mi sempre m'ha costat molt creure en els miracles però el diumenge vaig tenir la oportunitat de fer una prova d'equilibri i una altra de flexibilitat amb braçalet i sense, i la veritat és que vaig notar-hi diferència!

Encara estic flipant...

jrgonzalez ha dit...

te hiciste la prueba sabiendo que llevabas la pulsera ¿no? (obviamente). No has contado con el efecto placebo. Deberías probarlo con la misma pulsera (identica) pero sin el holograma a ver qué pasa. Hay estudios que dicen que el efecto placebo es hasta del 30% (incluso con fármacos!!!!)

Unknown ha dit...

Totalment Psicològic. Es com dir... Jo tinc poder màgics i si vens a fer una volta amb bici amb mi, tindràs mes equilibri.

Si creus en mi, tindràs mes equilibri.

Mercè ha dit...

Hola!!

Doncs la veritat que a mi es sembla que té molt d'efecte placebo, que al cap i a la fi no fa ningún mal!

Tampoc m'he posat a buscar si hi ha algun estudi científic que demostri alguna cosa.

Tinc pacients que diuen que no fa res, altres que diuen que tenen més equilibri, n'hi ha que no poden dormir amb ella...altres el contrari, jo l'he probat i res.
Les proves que em fan fer...res de res... si et vas a tocar els peus..la 2ª vegada segur que baixes una mica més.

I tot això suposo que té certa relació amb els meridians de la M.T.Xinesa, odepèn l'estat energètic de la persona, quin braç ho porta.. si es cert tindrà un efecte o unaltre.