La meva llista de blogs

24 de març 2011

Contador es posa líder de la Volta a Andorra


En solitari i sense que ningú li fes ombra. Així ha creuat aquesta tarda Alberto Contador el cim de Pal. Vint-i-tres segons de diferència sobre Michele Scarponi i Levi Leipheimer i el mallot verd-i-blanc, que identifica el líder de la Volta, han estat les recompenses per al corredor del Saxo Bank en aquesta tercera etapa de la ronda.

Contador ha llançat un atac sec a cinc quilòmetres de meta. S'ha girat i només ha vist a la seva roda Leipheimer. Pocs metres després, el veterà corredor nord-americà ja no ha pogut aguantar el ritme del tricampió del Tour. Ha travessat la línia de meta i ha efectuat el tradicional tret a l'aire. Ha estat la tercera victòria d'etapa del ciclista des que va ser declarat innocent de dopatge per la Federació Espanyola de Ciclisme.

Sense arribades en pujada

Demà es disposa a iniciar la defensa del jersei de líder en la quarta etapa de la Volta del centenari que finalitzarà al Vendrell. Divendres serà el torn de Tarragona i dissabte, el de Mollet del Vallès, abans de la jornada final per un circuit urbà a través de Barcelona.

Encara que no queda cap meta en pujada, el conjunt Saxo Bank i el mateix Contador s'hauran d'esforçar al màxim per controlar la prova. "Intentaré aguantar aquest mallot de líder fins diumenge perquè la Volta és una prova d'un gran prestigi que no tinc al meu palmarès. Però queden quatre dies i no serà fàcil", ha dit.

Aquest dijous també s'espera una comunicació de la Unió Ciclista Internacional (UCI) informant si recorren o no davant el TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu) l'absolució de Contador per part de la federació espanyola.

Font: El Periodico 24/03/11

Lolita - Joli Garçon

15 de març 2011

Cartell de luxe a La Volta


La Volta Catalunya, que enguany celebra el seu centenari, travessarà el Ripollès en el marc de la seva etapa reina. Serà el proper dimecres 23 de març amb un cartell de luxe que reunirà 24 equips i 192 corredors entre els quals Alberto Contador, Carlos Sastre, Joaquim "Purito" Rodríguez i Xavi Tondo.

L'etapa reina de la Volta –que se celebra entre el 21 i el 27 de març- passarà per tot el Ripollès. Començarà a Sant Esteve d'en Bas (la Garrotxa) i acabarà a Vallnord (Andorra). A la comarca entrarà a través de la N-260a pel coll de Coubet (primera categoria) i continuarà per la collada de Santigosa (GI-521) fins a Sant Joan de les Abadesses. Allà prendrà la N-260 cap a Ripoll on entrarà per la carretera de Sant Joan, passarà per la plaça de l'Ajuntament i enfilarà cap a Campdevànol i Ribes de Freser. A la vila ribetana es viurà un dels punts àlgids de l'etapa amb la disputa d'un esprint intermedi -entre les 12 i l'1 del migdia-. Posteriorment, els corredors enfilaranla collada de Toses per la N-260 (és un port de primera categoria) però el baixaran per la GI-400 fins a la Molina. L'etapa continuarà cap a Alp, la Seu d'Urgell, Sant Julià de Lòria, l'alt de la Massana (2a categoria) i acabarà a Vallnord (categoria especial).

La Volta a Catalunya del centenari tindrà un cartell de luxe amb corredors com el tricampió del Tour Alberto Contador (Saxo Bank) i altres figures del pilot internacional Carlos Sastre (Geox), Igor Antón (Euskaltel), Cadel Evans (BMC), Levi Leipheimer (Radioshack), Vladimir Karpets (Katusha), Denis Menchov (Geox), Ivan Basso (Liquigas). També destaca la presència dels catalans Joaquim Rodríguez (Katusha) –el millor corredor del 2010- i Xavi Tondo (Movistar). La cursa acabarà el diumenge 27 amb un circuit urbà a Barcelona.
 

6 de març 2011

Marató de Barcelona 2011



Avui he fet un bon entrenament a Barcelona. He començat el recorregut a Fabra i Puig i he acabat a l'Avinguda Maria Cristina. Per tant m'han sortit 22 Km i 2 Km més fins a l'estació de Sants on he agafat el tren. No havia estat mai a la Marató i la veritat és que hi ha un ambient extraordinari. He com tornat a viure els moments viscuts a l'Ironman de Niça: grans esdeveniments a ciutats grans. La pell de gallina! He observat que al final de la marató tothom anava coix, si ja ho dic jo que l'asfalt deixa el cos DESTROSSAT!!

4 de març 2011

Objectiu: 30 Km a la Marató


He tingut una nova idea de bomber: L'objectiu d'aquest diumenge serà recórrer gairebé 30 dels 42,2 Km de la Marató de Barcelona, caminant i/o trotant. La idea seria començar a les 8:50 al punt quilomètric 14, que correspondria al Passeig de Gràcia cantonada Gran Via; i arribar fins al final, a l'Avinguda Maria Cristina. Fent un simple càlcul, si es va a un ritme constant de 6 Km/h, els 28'2 Km s'acabarien al voltant de les 13:45. Només és una hipòtesis, ja es veurà sobre la marxa. Ah, i en cas de pàjares o coses similars, sempre queda el metro com a últim recurs jajjajajja...

3 de març 2011

La Marató més participativa

La prova, que se celebra diumenge, 6 de març, va més enllà d'una cursa esportiva i es converteix també en una gran festa ciutadana.

Torna la Marató de Barcelona, que sortirà el proper diumenge, 6 de març, a les 8.30 hores, de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Si l'edició passada la Marató de Barcelona va assolir una marca d'àmbit internacional amb les 2 h 07'30" que li van donar la victòria al kenyà Jackson Kotut i que la van convertir en la vuitena més ràpida d'Europa i la dotzena del món, aquest any ha arribat un altre rècord espectacular de participació, i s'ha arribat a la xifra màgica de 15.075 corredors inscrits, gairebé una quarta part més que els que ho van fer el 2010 i més del triple dels que hi va haver el 2006.

Un dels objectius d'aquesta edició serà batre el rècord femení, que la palentina Ana Isabel Alonso té amb 2 h 30'05" des del 1998. Per intentar-ho, torna la guanyadora de l'any passat, l'etíop Debola Wudnesh, que tindrà la competència de dues compatriotes (Desta Girma i Admisu Zelalem) i una atleta kenyana (Irene Kwambai). Pel que fa als homes, entre els participants destaca la presència de l' etíop Teshome Gelana, que l'any passat va guanyar la Marató de Houston. Amb ell hi haurà uns quants atletes etíops i kenyans. En un segon grup, destaca la participació dels catalans Toni Bernadó i Marc Roig.