La meva llista de blogs

17 de set. 2008

Francesc Sucarrats creua l'estret de Gibraltar

El cerverí Francesc Sucarrats Botet (CN Vic ETB), afincat a Osona desde fa cinc anys i els gironins Jordi Lopez i Miquel Suñer van completar el passat 12 de setembre la travessa a l'estret de Gibraltar amb un temps de 3 hores i 32 minuts després de cobrir 17 quilòmetres entre punta Palomares, a Illa Tarifa, i punta Almansa, ja en terres marroquines. Es tracta d'una de les deu millors marques de tots els temps.

Tot i que l'organització els va obligar a sortir a les deu del matí (la intenció era fer-ho a les set, però es va prioritzar un creuament en caiac) els tres nedadors van portar un gran ritme des del primer moment i van completar la prova amb un vent de força 5, la temperatura de l’aigua de 18ºC i onades d'un metre i mig, que els van acompanyar a partir de l'hora i quart de travessa.
El ritme inicial, clau:"Ha estat una gran travessa perquè tot i els inconvenients hem portat un gran ritme des de l'inici, que ha estat clau perquè el canvi de marea no ens afectés i tant els corrents com les onades fins i tot ens han ajudat una mica al final", comentava ahir a la tarda Francesc Sucarrats.

De totes maneres, l’osonec també reconeixia que "hem passat per alguna dificultat, especialment entre l'hora i mitja i les dues hores i mitja, quan la temperatura de l'aigua ha baixat ostensiblement i hem arribat a patir per agafar fred, però hem sabut patir i per sort el corrent ens ha tornat a portar aigua més calenta i tots tres hem acabat la travessa molt contents". "Especialment jo, que a manca de 2000 metres per finalitzar i tocar la costa marroquí el fort oleatge va fer que tingues vòmits i marejos, i la dificultat de no poder parar ja que si no les corrents se’t enporten cap endarrera i fa que no acabis mai la travessa".

Els tres nedadors van fer tota la travessa pràcticament junts (no es van arribar a separar més de 50 metres) i tot i el patiment ja tenen al cap diverses propostes de cara a l'any que ve. Tot i que no hi ha res en ferm, la intenció és creuar tots tres el Canal de la Mànega o bé fer una travessa entre la Península (des d'algun punt del litoral gironí o barceloní) i les illes Balears, en aquest cas fent relleus.

El repte més interessant és que una marca internacional de begudes els hi ha proposat creuar tota la costa catalana, des del Cap de Creus fins al Delta de l’Ebre. "Encara no ho tenim del tot clar però la veritat és que l'experiència ha estat molt positiva i quan tornem a casa ja tindrem temps de pensar en algun nou projecte de cara al futur", explicava ahir Sucarrats.

2 comentaris:

daniel leiva posadas ha dit...

hay hay mariona ya toda enganchaa a las travesias ,a que se te esta pasando por la cabeza un estrecho? el que nada 7 kms ya nada lo que le echen!! unos 25 aporx ja jaj a

Mariona ha dit...

Dani, vaya locuras. Estamos locos perdidos jajajja