La meva llista de blogs

9 de gen. 2009

Un home de ferro

El català Carles Ochoa va nedar 38 Km, va pedalar1800 Km de bicicleta i va córrer 420 a Mèxic en poc més de 13 dies.

"A casa em vaig menjar una pizza carbonara i un gelat d'1 Kg". Aquests van ser els capritxos que es va donar el català Carles OChoa (1967) després d'aconseguir finalitzar un repte esportiu de duresa extrema: el Deca-Ironman de Monterrey (Mèxic), a finals de 2008. Va acabar 14è; n'hi participaven 18. Ell, amb 41 anys, era el tercer més jove. "En tot el món no som ni 100". La satisfacció personal d'acabar és el verdader triomf, doncs amb el premi final de 1000 dòlars no es cobreixen ni les despeses del viatge.

"La ment és moltíssim més important en aquestes proves que el físic. El cos t'aguanta tres dies. Després et fa mal el genoll, el peu, ... I sense una correcta mentalització t'enfonses", explica Ochoa.

38 Km natació: "És l'única prova que has de fer d'una tirada; per això disposes de 24h. Em va deixar tocat. Vaig sortir tercer, però estava fatal, amb el braç dret inflamat".

1800 Km bicicleta: "Aquí ja pots distribuir-te el descans i l'alimentació com vulguis i es disputa en un circuit tancat. Al principi dormia 4h després de rodar 150 Km, després vaig augmentar entre 5,5 i 6h; però em vaig carregar el menisc del genoll esquerre i vaig acabar augmentant el descans".

420 Km de cursa a peu: "Vaig mantenir la tàctica de la bici: fer una distància, descansar i tornar a córrer. La veritat és que només vaig patir 3 petites ampolles".

4 comentaris:

Edu Luque - edumac75@gmail.com ha dit...

brutal!!!!! sense paraules...

Kel ha dit...

Non va plus!!! Com diuen al Casino

JAUME TERES Y XESC TERES ha dit...

Sempre es pot rizar el rizo , però la veritat es que aquets costa de superar-lo.

Felicitats.

Unknown ha dit...

Sabeu que en Carles Ochoa es prepara pel campionat del món de Triple Ironman , a Alemanya, i a més pel DOBLE DECA IRONMAN de Mèxic el Novembre? 80 Km nedant, 3.600 Km en bici i 840 Km corrent.
M'he quedat sense paraules...