La meva llista de blogs

16 de set. 2008

La tintorera: El tauró del mediterrani

És una espècie comú a les aigües de l’Atlàntic i al Mediterrani, i un dels taurons més ràpids, per no dir el més ràpid de tots. Fa entre 2,5 i 4 m. Podent arribar a pesar 220 Kg. Com el seu propi nom indica es diferencia d’altres taurons pel seu color blau intens del seu cos. Les espècies més perilloses acostumen a deambular mar endins, però, ocasionalment, a l’estiu, no és estranya la cita a la costa d’algun exemplar aïllat. La tintorera és l’esqual més abundant a la nostra mar i el que més s’acosta al litoral pel seu caràcter desvergonyit a la recerca d’aliment; estan documentats molts atacs a petites embarcacions i a submarinistes i nedadors. El solraig i el marraix poden arribar a ser agressius amb els submarinistes sense haver estat provocats. Entre els seus costums més habituals hi ha el de freqüentar la costa i sobretot durant la nit. Molt ferotge i atrevida, la tintorera s’ha convertit fins el dia d’avui en un dels taurons més perillosos per l’home, juntament amb el tauró toro, el tauró tigre o el tauró blanc.

9 comentaris:

Jordi ha dit...

Te'n vas emportar un a casa el diumenge passat?

Unknown ha dit...

Buff Mariona ara ja em començes acollonir... Espero que no trobi cap espècies com aquesta a Vilanova o ha Barcelona perque sinó a veure si sortire davant del Llobet jajajaja...

Un petó

Maria ha dit...

Mariona no segueixis acollonint a tot el personal!!!!

Per cert, q tens tu aquest finde? la M-m no?

vice sport ha dit...

makagun l'ostia ara ia no nedare trankil al tri de vilanova U.U'
Aquestes coses millo te les guardes!!! jajaja, igalment, io també faig 2 metres, avera kin es el tauro am collons de atacarme xD estem en igaltat de condicions... casi.

Furacán ha dit...

Si sigue la barra libre actual en unos años será bastante raro encontrarlas, si es que se vuelven a ver.
Son unos animales preciosos y muy importantes en los ecosistemas. ¿Peligrosos? bueno están en su medio, normalmente cazan de noche y es cuando se acercan a la costa. Riesgo 0 no existe claro está pero yo le tengo más miedo a los de las motos de agua.

Saludos!

ninu ha dit...

No passa res, els triatletes teniu poc greix, i això no agrada als taurons, que tenen sensors que poden detectar la quantitat de greix amb la primera queixalada, per tant...........CAP PROBLEMA!!!!!

Només sera un petit mos.......

Salutacions taurona.......

robert mayoral ha dit...

menys mal que ho dius ara això, que si no a la marnaton hi ha son pare, jejeje!

Mariona ha dit...

Jordi, xi, el tinc a la banyera ;-)

Susagna, ho faig per descongestionar els tris

Maria, la M-m al final no

Vice sport, m'he documentat i a Vilanova només hi ha sardines jeje

Furacan, fan més por segons quins individus de l'espècie humana!

Ninu, jajajjajaaj els taurons no sé, però els mosquits em devoren

Robert, ho he dit després per no acollonir el personal jeje

Unknown ha dit...

El tauró més ràpid de tots és el Solraig (Isurus oxyrinchus), o "Marrajo" en castellà. Fins i tot, s'ha descobert, recenment, que és el peix més ràpid de tots els oceans amb velocitats puntes que poden arribar als 124 km/h, tot superant els 110 km/h del Peix Vela (el qual estava considerat, fins fa poc, el peix més ràpid de tots).
Aquesta espècie també habita al Mediterrani, però no és tant representativa com la Tintorera, la qual és el tauró més abundant del Mediterrani.