La meva llista de blogs

14 de maig 2009

20 raons per NO prendre làctics


1.- El sentit comú ens diu que la llet és per als lactants i que a la naturalesa els animals adults no mamen, i menys de femelles d'una altra espècie.

2.- Las proteïnes de la llet contenen informació sobre el creixement dels òrgans d'un vedell que pot pesar 500 Kg, no d'un nadó que ha de pesar de 7 a 8 Kg.

3.- Dels àcids grassos de la llet, el 62% son àcidos grassos saturats, causants de problemas de obesidad, diabetes, cardiovasculares e inflamatorios.

4.- La homogeneïtzació és un procés al qual és sotmesa la llet per millorar la seva textura. Mitjançant aquest procés es redueix la mida dels glòbuls de grassa almenys 10 vegades, i això pot augmentar el risc de patir atacs de cor als grans consumidors de la mateixa.

5.- La taxa d'antibiòtics de la llet és 100 vegades més elevada ara que fa alguns anys, fet que pot destruir el nostre sistema immunitari.

6.- La llet conté 59 hormones diferents. Aquest factor accelera el creixement de les cèl·lules, tant les sanes com les agressives del càncer.

7.- Als EEUU tolera 750 milions de glòbuls blancs per litre de llet, a França 400 milions. Aquest pus que es beu amb la llet provoca acné als adolescents.

8.- La lactasa, enzim encarregat de digerir la lactosa o sucre de la llet, desapareix en moltes persones després dels 2 anys.

9.- La proteïna de la llet, la caseïna, és una proteïna estranya al nostre organisme, es generen anticossos per neutralitzar-la, i per tant, una intensa producció de mocositats i pus. D'aquí que sorgeixin nombroses malalties respiratòries.

10.- Un terç dels nadons nutrits amb llet de vaca adaptada tenen falta de ferro a causa d'una intolerància a la llet no detectada.

11.- Malalties de coll, nas i orella són causats per l'elevat consum de iogurts i de llet. Molts casos d'asma i sinusitis milloren o desapareixen quan s'eliminen totalment els làctics de la dieta.

12.- Els gelats sobrepassen fins a 200 vegades la taxa considerada sense perill de dioxina.

13.- El calci de la llet de vaca dissol el calci dels ossos a causa de la gran quantitat de fòsfor que conté.

14.- Els productes làctics són lleugerament àcids i l'organisme ha de contrarestar aquesta acidesa a través del propi calci dels ossos.

15.- Estudis efectuats a 40 països mostren una correlació entre la mortalitat per afeccions coronàries i el consum de productes làctics.

16.- Des que la llet ha estat introduïda al Japó l'edat d'aparició de les regles a les nenes ha passat de 15,2 a 12,2 anys. La taxa de malalties cardio-vasculars ha augmentat 35%, el càncer de pit 77% i de pulmó 300%.

17.- La OMS declara que els països que consumeixen més productes làctics tenen una taxa de fractures de coll de fèmur més elevada. Els japonesos, que no prenen llet, tenen pocs problemes d'ossos.

18.- Els grans consumidors de làctics tenen un risc important de càncer de pròstata en els homes, i d'ovaris en les dones. El 2006 un estudi francès ho confirmava. El iogurt era el principal incriminat.

19.- S'ha posat en evidència la correlació entre els principals càncers de cólon, pàncrees, pit, pròstata, úter i el consum de grases saturades, abundants en els productes làctics.

20.- S'ha constatat curació o parada d'evolució de malalties com l'esclerosis, migranyes i infeccions, simplement eliminant tots els productes làctics i substituïnt-los per vitamines F, àcids grassos insaturats vegetals.

¿D'on obtenir el calci si no és de llet? Existen moltíssimes alternatives molt més saludables que la llet i molt més riques en calci. A l'article "Alternativas a la leche como fuente de calcio" se'n troben unes quantes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

Ivan ha dit...

Hola Mariona,

Anava a "comentar" el teu post pero se m'ha fet molt llarg i he possat un post al meu blog: "Mariona y la leche"

Eh, no es personal ;)

Mariona ha dit...

Nka' m'alegro que el meu post hagi generat un "contrapost". M'agrada generar debat i revolucionar el personal i veig que aquesta vegada ho he aconseguit ;-)