La meva llista de blogs

31 de des. 2009

30 de des. 2009

Banys de contrastos

Banys d’aigua freda o de contrastos per recuperar-se després de l’esforç. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat un estudi publicat a International Journal of Sports Medicine. A l’estudi s’han comparat quatre mètodes per la recuperació després de l’esforç: banys amb aigua freda, amb aigua calenta, de contrast i repòs. Els banys d’aigua freda i de contrast són els que millors resultats van donar de cara a la recuperació.

Cal ressaltar que les millores no són estratosfèriques, entorn al 0,1 i el 2% es millora el rendiment després d’aquests banys d’aigua freda, però per competicions que són contínues en dies, tipus voltes ciclistes o entrenaments intensos seguits aquest percentatge és força important.

Sembla ser que el pitjor per recuperar després d’una bona pallissa són els banys d’aigua calenta o el repòs absolut, això té a veure amb el retorn venós i la neteja de metabolits després de l’esforç. En canvi tant els banys d’aigua freda com els banys de contrastos (minut calenta minut de freda, i així successivament) si que milloren notablement la recuperació i predisposen millor a un altre posterior esforç.

Per més detalls dir que a l’estudi les temperatures van ser de 15 graus per l'aigua freda i 38 per la calenta, així que ja sabem després d’entrenar, res d’aigua calenta que més aviat provoca baixades de tensió i a posar la dutxa amb aigua fresqueta.

28 de des. 2009

Xavi Tondo al Giro

El Giro d'Itàlia és per Xavier Tondo el seu primer gran objectiu davant la seva primera temporada al Cervelo. El corredor taragoní treballarà a la gran italiana a favor de Carlos Sastre, que no fa gaire ha confirmat el seu concurs a la cursa rosa. Tondo, segons informació de www.biciciclismo.com, competirà en el seu camí vers al Giro a la París-Niça, Volta a Catalunya, Amstel, Fletxa i Lieja sent el Tour d'Oman la seva primera cursa.

27 de des. 2009

Excel·lent


Sol espectacular, neu pols, dia transparent, cel blau turquesa... Què més es pot demanar?

26 de des. 2009

Neva i fa sol

Avui ha estat el primer dia que he vist el sol a la neu. Cada vegada milloro més les paral·leles, sobretot si la neu és bona (pols). Per cert, aquests vídeos de tècnica són molt i molt útils!!

25 de des. 2009

"El pavo" de Sabadell

Avui he anat veure i a fer fotos a aquesta cursa nadalenca de Sabadell, en substitució de la Julie, que era fora. Nenaaa te he echado de menos, no tengo tanto nivel como tu pero se hace lo que se puede jeje... A última hora he decidit endur-me la bici per fer algun quilometret i així trencar el malefici de 3 mesos sense ni tocar-la jajajjaj... Anem al tema esportiu. A la cursa hi havia pocs participants però tots molt bons. He intentat captar les millors imatges en un circuit urbà recte, amb lleugera pendent i revolts de 180º. Un dels ciclistes no ha sortit a les fotos però tots sabem que hi era i sempre hi serà. Cap al final de tot he volgut realitzat una sèrie per obrir els pulmons: enganxar-me a un grupet durant la pujada i intentar aguantar a roda jajajaj... ho he aconseguit però perquè venia fresqueta, que sinó... Impressionant el ritme a què s'ha anat!

21 de des. 2009

Fred i neu

21.12.09. Avui era el primer dia de vacances de Nadal i l'he aprofitat per anar a la neu. Com que era un dia feiner, les pistes estaven buides. He aconseguit aguantar 4h intenses hores d'esquí sense pausa i amb un fred bestial. Llei de Murphy: Les pistes estaven buides però en el moment de fer aquesta foto, passava un nen per darrere fent conya (vull dir cunya) jajjajajajja
Imatge espectacular agafada des del tren cremallera, amb el riu totalment glaçat

20 de des. 2009

Fred i serè

20.12.09- Molt de fred però excel·lent visibilitat. Avui des del Matagalls s'arribaven a veure les muntanyes de Montserrat, i fins i tot el mar!! Ah i he pujat a sakooooo, m'encanta!

Mitja marató de Vic

Mitja marató de Vic

20.12.09 - Malgrat el fred siberià, la primera edició de la Eco mitja marató Ciutat de Vic ha estat un èxit, amb uns 700 atletes inscrits. Hi he pogut col·laborar i fer unes quantes fotos.

17 de des. 2009

Entrevista

Penjo l'enllaç de l'entrevista que m'ha fet l'Anna Comet pel portal Osona Corre. El dimarts 26 de maig de 2009 es va inaugurar aquest espai de corredors amants de l’esport, l’amistat i la salut. Oson@ corre vol combinar molt el tema de la comunicació i de l’amistat a través de la tecnologia. Moltes gracies Anna!!!

Una Vuelta per a escaladors

El Periódico 17.12.09. Té motius per córrer la pròxima Vuelta, presentada ahir amb tots els honors a Sevilla. I fins i tot una frase per fer parlar sobre les seves intencions. «Possiblement, si al final decideixo agafar-me unes vacances després del Tour, acabaré estirant-me els cabells per no córrer la Vuelta». Paraula d’Alberto Contador, bicampió del Tour, el mateix ciclista que ahir a la capital andalusa va descobrir la ronda espanyola del 2010 feta a la seva imatge i semblança: sis arribades en pujada i tresors perquè un escalador embogeixi, com el Rat Penat, el cim del Garraf, que Pedro Delgado, que el coneix, va batejar ahir com l’Angliru català.

Per què no és una aberració considerar que Contador pot participar en la Vuelta 2010? Doncs, entre altres coses, perquè el ciclista de Pinto ha manifestat al seu entorn més íntim que s’ha fet molt llarg el període entre finals de juliol i inicis de desembre, quan ha reprès els entrenaments, uns mesos en els quals no ha competit i ha constatat que va acabar el Tour més cansat psíquicament per la pressió exercida per Lance Armstrong fora de carrera que esgotat pel cansament de la competició. I és que ahir se li van il·luminar els ulls a Contador al comprovar el traçat dissenyat per celebrar el 75è aniversari de la creació de la carrera. Pràcticament hi ha un port o una pujada per trencar l’harmonia del pilot en cada etapa, en una Vuelta que ha volgut premiar gairebé tot el territori espanyol. Una Vuelta que no s’ha oblidat de Catalunya on transcorreran tres etapes, una d’elles amb final a Andorra, i una jornada de descans a Tarragona. Catalunya aportarà a més el tresor del Rat Penat, al parc natural del Garraf, una costa, que s’inicia al Port Ginesta, a Castelldefels, i que presenta rampes que arriben fins al 23%. Vilanova i la Geltrú i Lleida seran, així mateix, metes de la pròxima ronda espanyola, que se celebrarà des del 28 d’agost fins al 19 de setembre del 2010.


LA BOLA DEL MUNDO / La Vuelta del 75è aniversari, que s’iniciarà amb una contrarellotge per equips nocturna a Sevilla, es presenta amb una altra perla, el cim de Contador, la Bola del Mundo, més enllà de la tradicional arribada a Navacerrada, molt més amunt, tres quilòmetres on el formigó substitueix l’asfalt, on el desnivell no baixa del 12,5%, a més de 2.200 metres d’altitud, i amb la imatge de Madrid, per un costat, i Segòvia, per l’altre, amb la intenció d’espantar els corredors.

14 de des. 2009

Troballes


Per casualitat he trobat un vídeo de la sortida de la duatló de Queralbs 2009. M'ha costat molt de veure-m'hi però finalment ho he aconseguit jajajja... Apareixo entre els minuts 1:50 i 1:54. Sóc la que vaig amb colors negre i vermell, el casc blau i un pedaleig "atrancat". Vaig sortir de molt enrere per no ser esclafada per la multitud. Recordo perfectament com vaig patir aquell dia però l'any que ve hi tornaré i milloraré!!

El Fito

13 de des. 2009

Trinxadetes de la setmana

Aquesta setmana m'he trobat força bé. He fet entrenaments curts però intensos, de qualitat i sempre amb un puntet de gas. Resum:

- 2 dies de descans
- 7h de btt en 3 dies
- 1 sessió spinning (al voltant de 170 ppm) + màquines
- 1 dia: muntanya a peu -> Collformic - Matagalls - Collformic amb nou rècord d'ascensió 50 minuts (millorant l'anterior en 4 min) i amb gust de sang a la boca.

A topeeeeeeee!!

11 de des. 2009

Rat Penat, regust de Vuelta

El Periódico 11.12.09 - El cim del Garraf, amb rampes del 23%, serà el ‘tresor’ català de la ronda espanyola, que es presenta dimecres. Flecha, Israel Núñez i Luis Enrique s’entrenen habitualment al port.
Duresa. El ciclista Israel Núñez, dimecres passat, en una de les rampes més complicades del Rat Penat.

Si us arribeu al Rat Penat amb bona visibilitat contemplareu la majestuosa imatge de Port Ginesta i la platja de Castelldefels. Si hi aneu en cotxe, no us espanteu, el motor només voldrà respondre a marxes curtes, per favor, la primera. I si hi aneu en bici, un pelet entrenats, no us inquieteu si veieu que tres homes esvelts us superen a les dures rampes del 23% com si res. Un serà segurament Joan Antoni Flecha, el ciclista català amant del Tour; un altre, Israel Núñez, el flamant guanyador de la Nissan Titan Desert, i el tercer, Luis Enrique, l’ex del Barça que no vol res del Madrid i que agafa la bici tan bon punt s’acaba l’entrenament del Barcelona Atlètic a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.«Si hi ha un cim català que tingui un 23%, hi ha de passar la Vuelta». Paraula de Javier Guillén, el director de la ronda espanyola, disposat a activar la prova, a dotar-la d’al·licients nous, a tornar-la al primer pla esportiu i a catalanitzar-la al màxim en la pròxima edició (del 28 d’agost al 19 de setembre del 2010), la del 75è aniversari; el seu recorregut serà desvelat dimecres que ve a Sevilla. Paco Giner, el director tècnic de la carrera, anava dimecres passat amb el seu cotxe i tot el seu sofisticat material mesurador de les carreteres enfilant les costes del Garraf, camí de Port Ginesta. Era necessari comprovar l’altimetria i prendre dades perquè el descens del Rat Penat, camí d’una població de la costa barcelonina, sigui segur. Pel Rat Penat transitarà la Vuelta el dimarts 7 de setembre del 2010. «No m’ho puc creure. És la meva muntanya. Serà la meva etapa», va confessar Flecha al conèixer la bona nova. Tan enamorat està d’aquest cim que els seus amics del Club Ciclista Rat Penat de Castelldefels estan ultimant els preparatius per a la primera edició de la marxa cicloturista Flecha Rat Penat. «Quan se sàpiga que hi passarà la Vuelta 2.000 persones s’apuntaran a la marxa, almenys», va assegurar ahir, emocionat, Marc Obelleiro, president d’aquest club.«És duríssima, a les rampes del 23% el pulsímetre et marca que vas a 180 pulsacions per minut», adverteix Israel Núñez, poc després d’efectuar i analitzar la pujada per a El Periódico. «Pel cim els corredors passaran un per un però després els favorits es reagruparan, encara que no crec que arribin més de 20 junts a meta». El plusmarquista «Per a tots nosaltres serà un somni fet realitat que la Vuelta transiti pel Rat Penat. Jo crec que Valverde, Sastre i Contador, tant de bo que vingui, faran la pujada cinc minuts més ràpid que jo», indica Jordi Olivella, que amb un temps de 17.55 minuts s’ha convertit en el plusmarquista d’aquest duríssim ascens, en ple cor del Parc Natural del Garraf. El Rat Penat, fa nou anys, va ser l’escenari on Jose Luis Laguía (cinc vegades rei de la muntanya de la Vuelta) es va entrenar per pujar l’Angliru amb el seu amic Perico Delgado. El Rat Penat és una cosa semblant a un santuari on intenten exhibir-se els cicloturistes de Castelldefels, el Prat, Gavà, Viladecans o Sitges. «El dia que hi passi la Vuelta estarem tots amb el cronòmetre en mà per comparar els nostres temps amb el de dels professionals», diu Marc Obelleiro, el president del club ciclista que porta el nom d’aquesta pujada inèdita.

10 de des. 2009

Armstrong inclou La Volta al seu programa

Si s'acaba confirmant seria una notícia excel·lent pel ressò mediàtic que això comporta. Lance Armstrong ha avançat el seu calendari de competició pel 2010, en el qual destaca la inclusió de la Volta a Catalunya, claramant beneficiada per les seves noves dates, del 22 al 28 de març.

8 de des. 2009

De curt al desembre!

Aquesta foto podria correspondre perfectament a un dia d'estiu qualsevol oi? doncs no, ha estat avui mateix, dimarts 8 de desembre!! Pel Baix Empordà ha fet un dia esplèndid: assolellat i temperatura suau. Amb la btt he descobert un camí de ronda d'uns 14 Km que va de Palamós a Calella de Palafrugell. L'he fet un parell de vegades anar i tornar! A topeeeeeeee jajjaja...


Quina cala més xula!!!!!!!!!!

5 de des. 2009

Això només ha fet que començar!!

05.12.09 La Vall de Núria - Avui ha estat el dia del debut en esquí de muntanya. Des d'un principi vaig dubtat si llogar el material o buscar alguna ganga però sempre he pensat que anar de lloguer és un mal negoci. Així doncs finalment vaig optar per comprar uns esquís (nous) i unes fixacions + foques (de segona mà), tot el pack a un molt bon preu. De moment aprofitaré les botes d'alpí per veure com em van, així com també les malles de running d'hivern. A Núria només funcionaven 2 mitges pistes i a la resta de zones hi havia tan poca neu que era impracticable, per tant no m'ha quedat més remei que pujar i baixar tota l'estona per una pista verda molt facileta, com un hàmster. Tot i ser força monòton, això m'ha permès adaptar-me de mica en mica als nous esquís i la veritat és que baixant no he notat diferència amb els de pista. Tan és així que fins i tot un noi m'ha dit que esquiava molt bé... gràcies jajajajja!! Aquesta és una de les moltes baixades, veient el vídeo m'he adonat que algú m'estava "perseguint" jajjaaj... Per altra banda mentre pujava m'he adonat que això m'agradarà moltíssim!!!! Que nevi, que nevi... Això només ha fet que començar. A topeeeeeeeee!!

3 de des. 2009

Fixacions

Actualment es poden explicar dues tendències al món de l'esquí de muntanya: els "muntanyeros" i els "freeriders".Els primers vénen del món de l'alpinisme i el seu objectiu és pujar, el més ràpid possible i baixar com es pot; gaudint, però amb l'objectiu de no arriscar i arribar avall més ràpid. Els segons volen baixar de la manera més agressiva possible per les zones més verges i amb més neu o possibilitats. A la pujada intenten passar-ho el menys pesat possible i aguantar-ho com es pugui fins arribar al punt desitjat. Tot això determina l'actitud i sobretot el material, per prioritzar pujada o baixada, depenent de característiques. Quasi tot és possible però s'ha de pensar què es vol prioritzar.
Les botes d'esquí de muntanya es poden fer servir per pista? SI.
Hi ha esquís de muntanya per forapisa? SI.
Es pot posar una fixació de muntanya a esquís freeride? SI.
D'esquís i fixacions n’hi ha moltes, cal afinar la cerca.

M’estic adonant que una de les parts més importants són les fixacions. En necessitaria unes de polivalents (i de segona mà jajajja), és a dir, que tant em serveixin per muntanya com per pista. Dubto entre les Dynafit, les Duke, les Diamir Freeride i les Naxo.