La meva llista de blogs

19 de juny 2009

Resposta contundent

Kilian Jornet, el millor 'skyrunner' del món, serà el 19 de juliol a Núria i no al Campionat d'Europa.
Extret de: Avui 17.06.09
Catalunya organitza una prova de curses de muntanya el mateix dia que la Federació Internacional, que la va expulsar, fa el Campionat d'Europa. A Núria hi haurà set dels vuit campions del món.

L'ofensiva de les autoritats esportives espanyoles per ofegar la visibilitat internacional de les seleccions catalanes s'ha trobat una resposta contundent justament en la modalitat paradigma de la nova estratègia, les curses de muntanya. Els clubs i els millors atletes catalans d'aquesta modalitat han forçat un pols esportiu espectacular amb la mateixa Federació Internacional (ISF), que els va fer fora. La nova deriva espanyola no mirava ja només d'evitar l'ingrés de federacions catalanes a les respectives internacionals, sinó fer-ne fora aquelles que ja n'eren membres. El cas de l'skyrunning va ser especialment dolorós perquè van ser dos dirigents catalans -Joan Garrigós, president de la federació espanyola (FEDME), i Jordi Marimon, secretari general de l'antiga (FSA) i l'actual (ISF) federació internacional- els executors dels plans espanyols. Ells dos, amb l'ajut de la federació italiana, van aconseguir en un cap de setmana refundar la Federació d'Esports en Alçada en Federació Internacional de Skyrunning i fer-ne fora la federació catalana (FEEC). Garrigós i Marimon van adduir llavors que la FEEC quedava com a membre aspirant i que podria seguir competint, però ni una cosa ni l'altra.
Andorra també hi serà
La resposta ha tardat, però és significativa. La nova ISF té convocat un Campionat d'Europa per al 19 de juliol, en el qual només poden competir constant en els resultats atletes de les federacions membres (Itàlia, Espanya, Rússia, Suïssa i Andorra). Algunes fonts apunten que fins i tot s'havia valorat que els no oficials que hi competissin -bàsicament catalans i bascos que no participessin amb Espanya- haurien de sortir 10 minuts després que la resta. Doncs bé, la UE Vic, amb el suport de la Plataforma Pro Seleccions, el Consell Català de l'Esport, Vall de Núria i l'empresa Buff, ha posat tota la carn a la graella per organitzar el mateix 19 de juliol la tradicional cita de l'Olla de Núria, convertida també en Copa de Nacions (i 9è Campionat de Catalunya). Hi han posat tanta carn que tenen assegurada la presència de set dels vuit campions de la Copa del Món que hi ha (els catalans Kilian Jornet, Agustí Roc, Anna Serra i Teresa Forn, el mexicà Ricardo Mejía, l'anglès Rob Jebb i la francesa Corinne Favre), i la vuitena (l'anglesa Angela Mudge) no està descartada. Més encara: tot i ser membre de la ISF, Andorra enviarà la selecció a Núria.

Els premis
Segurament hi ha tingut a veure -i això també és detall d'excel·lència- la dotació en premis: 12.500 euros. Cada un dels guanyadors s'endurà 2.500 euros, més del doble que en cinc de les set proves de la Copa del Món: només ho superen els 3.200 euros del Mount Kinabalu de Malàisia i els 3.500 del Giir di Mont italià. L'objectiu immediat dels impulsors de la prova -que serà presentada avui a Vic i que té retransmissió televisiva assegurada- és atreure públic i esdevenir referent. A la llarga, que s'incorpori al circuit de la Copa del Món.

1 comentari:

Ivan ha dit...

I a l'ultim li donen algo? I si la faig vestit d'anxaneta? i si la faig tocant el flauti? esta clar que haurien de fer una categoria especial per a que gent com jo poguem rascar alguna coseta, per que aixo de guanyar per arribar primer... esta muy dificil, la verdad.