La meva llista de blogs

6 de gen. 2010

Sky, el cel no és el límit

Un psiquiatre ensenya els corredors del nou equip ciclista, el Team Sky, a desconfiar de les emocions i a competir fredament: "S'ha de ser formigues, robots; no passionals ximpanzés", sosté Peters. La transformació de Wiggins en un possible guanyador del Tour deu molt a l'especialista.

L'Sky no és, en realitat, un equip ciclista, sinó una fàbrica en la qual el director de producció és un psiquiatre que diu als seus ciclistes que les passions els frenen, que la confiança en un mateix només es pot construir deixant de banda les emocions i confiant únicament en la raó. El psiquiatre es diu Steve Peters i a la primera reunió de l'equip britànic es va donar el gust d'impressionar els corredors amb un tractament de xoc espectacular. Primer els va dir que, mentre un psicòleg els ensenyaria simplement a conduir un cotxe, ell primer obriria la tapa del motor, els mostraria com funciona i després els ensenyaria a utilitzar el volant: "Així, si hi ha una avaria, tindreu avantatge". Després els va ensenyar imatges de crims violents i els va dir que ell havia estat psiquiatre investigador que ajudava a la policia en casos d'assassins en sèrie, que havia treballat amb criminals i que estava allà per ajudar-los a treure's les ximpanzés del cap, per, seguint amb els símils zoològics, ajudar-los a ser formigues. Tot molt lògic, molt racional. Els ximpanzés, els va explicar, són les passions, el costat irracional del vostre cervell, que quan controla l'altra meitat, al costat racional, suposa un fre per al vostre desenvolupament. I el vostre objectiu és ser formigues, comportar-vos com robots, saber treballar com les formigues, sense preocupacions, acceptant els obstacles sense queixes, superant-los amb una actitud positiva.

El nou equip britànic, que vol revolucionar el ciclisme, ha nascut amb un objectiu concret: tenir un guanyador britànic del Tour de França en els propers 4 anys. Sky, un equip que vola alt, molt alt...

4 comentaris:

Joni Basso ha dit...

La virgen, que ropa mas wapa

Oscarjet ha dit...

Hola Mariona, no t´he felicitat l´any encara...et deitjo el millor i que segueixis gaudint de l´esport amb aquesta passio que tant et caracteritza.
Saluts :DDDd

Mercè ha dit...

Si que es wapa si la ropa.

Pero lo del psiquiatra, potser m'ho hauré de llegir millor pero em sembla una mica absolutista, clar que s'ha de pensar amb el cap, ser racionalista pero les emocions que?? Els hi anularà el lòbul frontal o que?? Hi ha d'haver autocontrol pero també aceptació amb actitud positiva.

Mariona ha dit...

La roba és wapa i la bici encara més jejeje