La meva llista de blogs

24 de gen. 2008

Entrenar amb sèries

És una cosa amb la que no estic gens habituada i m'hi he d'anar acostumant a poc a poc. L'altre dia vaig fer alguna sèrie de córrer a la cinta i una mica més i vomito!! De la mateixa manera, el dilluns passat a spinning vaig arribar 3 vegades al 95% de la FC i vaig acabar una mica marejada. Total, que avui em toca CÓRRER 50' amb fartleck i ja veurem com m'anirà.
________________________________________________________
Dilluns 22: CÓRRER 45' + 2 SPINNING
Dimecres 24: NATACIÓ 3000 m + 2 SPINNING
___________________________________________________

16 comentaris:

rogero ha dit...

jeje, és quan pateixes però és quan es millora! jo amb el futbol tinc la sort de pujar i baixar a aquestes intensitats i fer aquest tipus d'entreaments 2 o 3 cops per setmana més el partit! va molt bé pq et puja el llindar i pots aguantar més estona a més pulsacions. ànims.
Això de l'entreno per Vic m'ho apunto, córrer o btt, tu ets l'amfitriona! jeje

Mariona ha dit...

Rogero, el futbol ha de ser molt bo per millorar el llindar. A veure si n'aprèn en roni de tu!!! jeje. I respecte l'entrenament: córrer, btt, carretera o natació. Tot em va bé. Com tu prefereixis! :-)

robert mayoral ha dit...

abans de començar amb sèries hauries de cear una bona base, per poder assimilar-les....és un consell...i no cal arribar a aquests extrems...i molt menys ara...
vinga a seguir donant canya!

Anònim ha dit...

jajajajajajaja
llevaté el cubo por si te vuelven las ganas
Anim!!

karli ha dit...

A veure si encara tindrem un disgust!! tranquil.la que segur que et fots a sako i despres passa el que passa!!! maretjos? a veure si estaras embar...!!jejejeje la primera finisher embara...!!!

Miguel Angel ha dit...

Com molt bé diu en Robert, no cal arribar a pulsacions tan elevades i més en aquestes alçades de la temporada, on sobretot has d'acumular molt volum però no de molta intensitat. Més endavant si que la pots aumentar més, però en alguns entrenos específics i que podries comptar amb els dits d'una mà, ja que sobretot ens interessa treballar la resistència de llarga durada i no abusar dels esforços anaeròbics, ja que realment després durant la competició (sobretot als IM)no fas servir aquesta via energètica.
Buf! Quin rotllo te deixat anar :)

Michi ha dit...

Pues mi consejo es que aunque hagas series,intentes no sobrepasar el 85% de tus pulsaciones,ya verás como poco a poco consigues asimilarlas mucho mejor.Paciencia que para Niza todavia tienes tiempo.Un saludo campeona.

rogero ha dit...

això de l'entrenament és can pixa, jeje. Et pots trobar milers de teories i totes tenen lo seu. Si entra dins d'un lògica tot és bo. a més, sempre et serivrà com a entrenament piscològic

Jordi ha dit...

Si et serveix de consol, jo ho destesto!! Mai me n'he sortit!!

Jordi.

Mariona ha dit...

Robert, però és que falta tan poquet que ja m'estic posant nerviosa, jeje

Alex, me llevaré una bolsa jajjajaja

Karli, embar? no fotis! només em faltaria això... jeje

M. Angel, no puc esperar més per fer sèries, falta molt poc ja xD

Michi, no tengo mucho tiempo ya, estoy de los nervios!

Roger, hi ha tanta diversitat de teories, que al final pares boig jjaja

Mariona ha dit...

Jordi, ho dius de veritat?

Oscar 1977 ha dit...

No cal preparar el ritme competició home!!! si anirem a 6' o més el km. Com diu el Robert, molta base, molta base... Fins aviat campiona!!

Fran ha dit...

Va! Mai no t'en penediràs de fer sèries, és la millor manera de progressar, però per aquí dalt ja t'han dit que no cal morir-se en l'intent, has de programar-les una mica en funció del ritme que vulguis portar en cursa...i de la teva FCM, que deu estar cap als 185-190 ppm. Segons això no hauries de passar del 95%, osigui 176-180ppm. Teoria. Però els que som disciplinats ens va bé la teoria, no se si és el teu cas...
Ànims, Mariona, i passa del fred...

Luigi ha dit...

Si vols agafar "vidilla" perquè et sents lenta, pots provar 2 tandes de 5 sèries de canvis de ritme 1'ràpid/1'lent separades p.ex.5' o coses per l'estil, començar veritables sèries és una mica fort. De totes maneres, ja t'ho han dit, l'important és treballar la resistència

Jordi ha dit...

Sí, Mariona, ho dic de veritat!! No em puc posar la mà al cor mentre escric, perquè tinc les dues mans sobre el teclat, però no et menteixo.

Jordi.

Mariona ha dit...

Oscar, no és ritme de competició, simplement és pujar una mica el ritme del trote cochinero jajajaj

Fran, crec que sí que es millora. Ja ho he començat a comprovar! Has encertat les pulsacions ;-)

Luigi, provaré aquestes sèries perquè les altrs em costen d'aguantar!

Jordi, et crec et crec! jeje