La meva llista de blogs

19 d’ag. 2008

Frodeno ha superat Gómez Noya en els últims metres de la prova

Javier Gómez Noya i Iván Raña deixen escapar una clara opció de medalla espanyola.
Espanya s'ha quedat sense una de les opcions més clares de medalla amb què es presentava als Jocs de Pequín: la del triatló. Javier Gómez Noya i Iván Raña han defallit en els últims metres de la prova i no han pujat al podi per uns escassos segons de diferència. 1,5 quilòmetres nedant, 40 en bicicleta i 10 a peu per decidir-ho tot a l'esprint, on davant la sorpresa general s'hi ha imposat l'alemany Jan Frodeno. En segon lloc ha entrat el canadenc Simon Whitfield i en tercer, el neozelandès Bevan Docherty, just davant de la parella espanyola.
Campió europeu el 2007 i mundial el 2008, Javier Gómez Noya sortia com indiscutible favorit al triatló olímpic. I de fet el guió de la prova s'ha començat a escriure com estava previst. Tant ell com Iván Raña han comandat el grup dels millors després de superar la milla aquàtica en poc més de 18 minuts i el recorregut en bicicleta en una mitja hora. Semblava clar que un, l'altre o tots dos, aconseguirien medalla.
Però no ha estat així. Els espanyols han perdut forces en el moment clau, els 10 quilòmetres a peu. Primer Raña, que ja donava per bo repetir el diploma olímpic de Sydney 2000. I després, davant la incredulitat del públic, ha estat Gómez Noya qui no ha aguantat el ritme dels medallistes. Simon Whitfield i Bevan Docherty l'han deixat enrere, mentre que l'alemany Jan Frodeno, un triatleta amb poc currículum fins avui, els ha avançat a tots i s'ha fet amb l'or. Gómez Noya ha entrat quart a 20 segons i Raña, cinquè a 29.
Gómez Noya al·lega problemes estomacals
"No he corregut bé a peu, no he tingut el dia. He patit problemes estomacals, no he digerit bé el gel que he pres en la bicicleta i, a més, el tendó d'Aquil·les em molesta des de fa dos mesos", s'ha justificat Gómez Noya minuts després de la prova. Tot i així, el triatleta gallec ha assegurat que tornarà a intentar-ho d'aquí quatre anys, als Jocs de Londres i ha felicitat Jan Frodeno, afegint que en les cites olímpiques "s'ha d'estar al 100% perquè si estàs al 97% segurament et guanyaran".

5 comentaris:

Oriol Figuerola ha dit...

Mala sort per als triatletes espanyols, i mira que semblava que era medalla segura ..... en fi, això no treu la classe que té Gomez Noya, i tal com ell diu, s'ha d'estar al 100% de forma, ja que en aquest nivell de PRO si estàs per sota et passen, tal i com ha passat...Mala sort!!

Per cert, feia bon temps al Matagalls, no? com per berenar-hi, jejeje.

Jetlag-Man ha dit...

Vaya día más malo ha elegido Javi para convertirse en humano.
Un beso

Víctor Gutiérrez ha dit...

Jo he vist la prova en directe, i el Noya s'ha tocat la panxa en diferents ocassions a la cursa a peu. Pensava que tindria problemes de flato...però veig que ha estat problema del gel. Ha estat una pena...però ja deia el locutor que a l'sprint no hi hauria moltes oportunitats...una llàstima pel Noya i el Raña.

XAVI NOVELL ha dit...

xavalinaaaaa treu la puntxa de la coberta!!!!


salut força
jo ta ke

Mariona ha dit...

Oriol, aquests PROS també poden tenir un mal dia. Ha estat una llàstima!

Ramón, pobrecito Javi...

Víctor, aquests gels a vegades no s'assimilen bé, i sinó que m'ho diguin a mi!

Xavalí, no era cap punxa, era la coberta que estava pringadeta!!