16 de nov. 2008

Duatló de Gurb 2008

Font: El 9 Nou (17/11/08)
Tercera victòria de Francesc Freixer a la duatló de Gurb.
Francesc Freixer (CN Vic-ETB) i Mariona Càtedra (Cicles Ayats) van ser els vencedors aquest diumenge de la quarta Duatló de la Creu de Gurb. La prova va tenir un rècord de participació, amb uns 260 participants disposats a recórrer els 32 Km de què constava la tercera cita del Circuit de Terra Endins. Francesc Freixer, que amb aquesta victòria repetia triomf per tercera vegada a Gurb, va ser el clar dominador de la cursa. Va agafar el lideratge des dels primers metres del segment inicial de BTT i el va mantenir amb escreix fins al final amb una diferència de 9 minuts respecte al segon classificat. A la primera transició, Freixer ja va treure més de 2 min als seus rivals. Una diferència que va ampliar després de recórrer els 10 Km de cursa a peu, el segment més complicat per a les seves condicions de biker. El de Folgueroles va afrontar el darrer tram de BTT amb un important coixí de minuts i va entrar a meta amb un temps d’1 hora 48 min i 41 seg, aconseguint la segona victòria del Circuit després de guanyar a Bellmunt.

Segon va ser Pere Amadó, mentre que Gabriel Crosas va completar el podi. A la prova femenina Mariona Càtedra va ser qui va manar la cursa des del principi. Dolors Serral (CT Sant Joan) li va posar les coses difícils, especialment en el tram de cursa a peu, on va poder retallar el desavantatge. Càtedra va poder obrir escletxa, de nou, en els 5 últims Km molt tècnics de BTT. José Labrador, Francesc Subirana i Martí Lázaro van ser els guanyadors a les categories veterà, màster i júnior.