La meva llista de blogs

16 de març 2009

El dilluns faves a munts

Tot i notar una mica de fatiga muscular del cap de setmana avui a la tarda 55 Km - 982 Kcal - 136 ppm. He sortit amb el culotte curt i ben aviat he notat que feia molta fresca. Comença a fer caloreta però encara no és estiu! A vegades em tapo la boca per evitar mals de coll i refredats; a base d'experiències se'n va aprenent... jajjajjaja.

He començat a llegir el llibre "Paleodieta para deportistas" que em va recomanar la Mercè. En poques paraules, es basa en que una menor ingesta d'hidrats de carboni tindria efectes positius sobre la salut i sobre el rendiment esportiu, fins i tot en esports de fons. L'espècie humana no està genèticament preparada per prendre segons quins aliments (làctics i cereals). Erròniament estem deixant de banda els aliments frescos que són tan saludables. És una nova manera de pensar i trenca amb la idea que els atletes han de recarregar carbohidrats constantment. És interessantíssim!

4 comentaris:

Josep ha dit...

Hola Mariona sóc el Pep,no em coneixes pero segueixo el teu blog fa dies, es molt interessant i cada dia l'hi faig una ullada.
Tinc una pregunta en curses llargues em sembla que pateixo algo de deshidratació( Vomits, mareixos,etc...), saps d'algun llibre bo, que parli de nutrició.
Una abraçada i enhorabona per el teu blog, que tinguis sort en els teus objectius,Sabies? l'any 96 jo vaig fer la Quebrantahuesos,una pasada.
Pep

Mariona ha dit...

Josep, benvingut, ja estàs enllaçat! jajajja... També pateixo sovint de deshidratació, és el meu punt crític. Em sap greu però no coneixo cap llibre al respecte. Salut i bona cuina!

Mercè ha dit...

Doncs per evitar la deshidratació...res tan fàcil com hidratarse no??

Tant en forma de aigua, com sòlida en forma de fruites i verdures que ens aportaran minerals indispensables que moltes vegades ens fan falta. I cuidado amb la sal!!

Es pot afegir suc de poma a l'aigua o triturar una poma amb aigua per aumentar els minerals.

Mercè ha dit...

També veure bastant quan es tingui sed...no anar fent tragos d' aigua mica en mica que l'unic que fan es pipí...et pases el día bebent aigua i resulta que tens la pell seca!!