La meva llista de blogs

10 de març 2009

L'equilibri a través de l'alimentació

Per tots els qui vulguin informar-se sobre nutrició, m’han recomanat un llibre que està molt bé. Es diu "El equilibrio a través de la alimentación. Sentido común, ciencia y filosofía oriental". L’autora és Olga Cuevas Fernández, doctorada en bioquímica i especialista en nutrició i salut. Alguns punts clau del llibre:

- La dieta europea té massa proteïnes animals.

- Sobre els ous (huevos) adverteix que encara que siguin proteïnes completes el seu consum pot ser perjudicial, i recomana un sol ou a la setmana (comptant amb els aliments preparats que el contenen).

- Recomana eliminar de la dieta la llet i ho justifica també de manera científica. El professor americà William Eilis s’ha ocupat durant anys del tema i ha trobat una relació directa entre l’abundant consum de làctics i diverses alteracions com alèrgies, otitis, faringitis, mucositats, tumors... Totes aquestes investigacions no haurien fet falta si haguéssim observat la naturalesa atentament: No trobaríem cap animal adult mamant i molt menys de femelles diferents a la seva.

- Encara estem lluny d’agafar respecte a aliments aparentment tan inofensius com el sucre o el pa blanc. I és que els efectes no són d’avui per demà. Un investigador xec, el doctor Bemásek, va experimentar amb rates les conseqüències d’una alimentació a base de farina blanca on havia afegit tots els nutrients essencials (vitamines, minerals, lípids i proteïnes). Al cap d’un any en algunes rates apareixia degeneració de l’esquelet i dels lligaments. I que un any per una rata suposa 30 per un home, els problemes de menjar productes refinats al llarg dels anys, començarien a aparèixer al cap de 30 anys.

-Tot organisme amb energia posa en marxa uns mecanismes de defensa que moltes persones confonen amb malalties i intenten tallar-les. Alguns estats desagradables com el dolor, la tos la febre, el vòmit, la diarrea, la fatiga, l’estornut i la inflamació, indiquen que els nostres mecanismes de defensa estan en acció. Per exemple, la tos elimina cossos estranys dels pulmons.

3 comentaris:

cajuanuix ha dit...

M'acabes d'espantar,sobretot pel tema làctics:Bec llet i almenys tres yogurts al dia!Ara falta un estudi a favor,que sóc molt hipocondríac!

Mercè ha dit...

Hi ha estudis de sobres sobre tot això.

Us recomano uns altres llibres:

- El mono obeso. Ed. crítica.

-Paleodieta para deportistas. Ed. desnivel.

Tb hi ha altres llibres como la alimentación segun el grupo sanguíneo, Pq enfermamos...

Jo he eliminat (parcialment...algun día en menjo) làctics, cereals (inclou pasta i arròs), dolços, carn de porc i pollastre, greixos saturats..

I la veritat es que els meus típics refredats i mal de coll de cada any no han aparegut. Bé només un cop al començar a restringir aliments i per sortir plovent.

Gorka ha dit...

Hola!

Es realmente difícil comer bien. Nos invaden con mucha información, mucha publicidad, y uno la tiene que ir apartando como si se adentrara en una jungla.

Interesante. Gracias!!!