La meva llista de blogs

18 de març 2009

Biven Mamonta: "La malaltia neix en els cossos subtils"

El Periódico 18/03/09
Va deixar de ser cirurgià a Rússia perquè el seu prestigi depenia de la quantitat d'operacions que era capaç de fer.
--¿Què ha trobat a Barcelona?--He vist mestres i pares que volen que els nens obrin els talents que tenen.
--¿Obrir els talents?--Sí. Tots tenim un programa personal de desenvolupament de la nostra individualitat. I si trobem aquest camí, tindrem èxit i felicitat. I això s'ha de començar a cultivar quan som petits.
--¿Hem de desenvolupar la intuïció?--Sí, però la intuïció només es pot obrir quan el nostre cor s'obre. Només si aconseguim una vibració més alta al cor, podem sentir el que Déu vol que fem.
--¿I si no creiem en Déu?--Li puc dir el mateix emprant termes psicològics o científics.
--¿Què és el que no potenciem?--La connexió amb la nostra essència. A dins nostre tenim una part que és el nostre autèntic ésser, i l'ésser té poders il.limitats. En la infància teníem connexió amb aquesta part, fins als 3 anys. A partir d'aquesta edat es desenvolupa menys.
--¿Per què va deixar la medicina?--Quan vaig acabar l'escola, en un poble de l'est de Rússia, vaig estar a punt d'entrar a l'Exèrcit, amb un bon sou. Però vaig tenir una malaltia: Déu em va protegir de ser militar. Vaig decidir anar a la universitat, em vaig especialitzar com a cirurgià, vaig exercir en un hospital, després vaig dirigir diversos hospitals i em vaig adonar que moltes operacions no són necessàries.
--¿?--Tal com ho sent. El meu prestigi com a cirurgià depenia de quantes operacions feia al cap de l'any. Altres cirurgians feien operacions innecessàries, perquè pensaven: "Com més opero, més important sóc".
--¿I què va fer?--Vaig estudiar Psicologia i Reflexologia, però era difícil, perquè a la Unió Soviètica no teníem bibliografia. Amb la perestroika va començar a arribar informació i vaig treballar amb l'oració i l'energia extrasensorial. Vaig conèixer el meu mestre, un xaman que em va donar molts coneixements nous.
--¿Quins?--El tantra, el xamanisme, el ioga i la sanació espiritual.
--¿Els podria resumir?--Podem desenvolupar el nostre ésser interior i rebre impressions elevades. El xamanisme obre les nostres capacitats: clarividència, sanació, visió de futur. Totes les experiències que una persona pot viure.
--I, després, ¿què va fer?--Vaig començar a viatjar. Des de fa 10 anys viatjo sense parar. Ensenyo sanació espiritual, xamanisme de Sibèria i tantra.
--¿Què és la sanació espiritual, per a vostè?--Com a metge, veig la persona no només com un cos físic. Veig els seus nivells energètics subtils. Les malalties neixen en els cossos subtils. Els nostres pensaments creen un judici i el cos reacciona.
--¿Algun exemple?--Si tenim molts problemes amb la nostra ment, si no podem acceptar una situació determinada, llavors comencem a tenir emocions negatives que se'ns mengen l'energia. Si perdem energia, podem patir depressió; el nostre sistema immunològic es debilita, els nostres canals es tanquen i es genera una malaltia física. La sanació s'ha de fer a tots els nivells. Podem curar-nos, per exemple, a través de la ment, a través de la meditació. Sempre que tinguem un bon mestre.
--¿I què els diu als seus col.legues escèptics?--Res. Els dono la benvinguda, si tenen interès per aprendre més.
--Hi ha metges que el critiquen.--Sí, és ignorància de la seva ment. Rebo moltes crítiques, però només m'estimulen a ser més conscient.
--¿Conscient de què?--De tot. De no cometre enganys i de ser més net davant de Déu.
--¿Com s'és més net davant de Déu?--Fent el contrari que els meus crítics. Si la meva ment està clara, sento el que he de fer i puc veure cada un dels meus pròxims passos.
--Hi ha crítiques constructives.--Sí, aquestes s'han d'escoltar i, a vegades, permeten canviar alguna cosa. Hi ha dos tipus de crítica: la que ve de la ignorància, que és res, i la constructiva, que ens mostra els obstacles que podem trobar en el camí. Potser una persona observa el nostre límit actual i a través de la seva observació jo em puc desenvolupar més. Però les crítiques que provenen de la ignorància, ni les escolto.
--¿Com conservar la salut?--Hauríem d'estar a prop de la naturalesa, alimentar-nos amb productes sans, allunyar-nos de l'estrès i de les preocupacions de la nostra civilització, i moure més el físic.

2 comentaris:

ninu ha dit...

Hola Mariona!!

Que bonica es la teoria, pero la practica es sumament dificil, encara que no impossible!!!

Sempre ho dic: La ment es molt important.

Salutacions guapetona!!

JAVI SUBIAS ha dit...

Un saludo y un abrazo. Gracias por visitar mi blog.